EUROparteneriat de imagini, cuvinte, sunete și culori, coordonat de Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea
Elevii și cadrele didactice de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au participat de la mic la mare la sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului prin diverse activități în cadrul unui proiect amplu intitulat ,,Europarteneriat de imagini, cuvinte, sunete și culori” alături de trei școli bihorene: Colegiul Național ,,Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea și Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd.
Pentru a marca această zi, la nivelul școlii noastre au fost organizate diferite activități precum: dezbateri, animații, expoziții de desene și machete pe tema protecției mediului, vizionări de documentare, realizarea de mesaje ecologice precum și amenajarea unui spațiu verde care a adus o oază de frumusețe și culoare în curtea școlii noastre. Cu entuziasm și drag, au fost transformate pietrele în bubureze, cauciucurile uzate au căpătat culoare, iar o parte din curtea școlii noastre a prins viață. Flori multicolore au fost plantate de elevii noștrii, care ne-au întămpinat încă de la intrarea în școală!
Aceste activități au fost încununate și de o video conferiță la care au participat toate școlile partenere. Astfel, sub coordonarea doamnelor prof. Camelia Sanda Chiș, Ioana-Paula Hice și Ana Patricia Marcu au luat cuvântul următorii participanți: elevii Andrei Sorin Sărăcuț, Cristina Acsinte, Andrei Balogh și Doris Csoka.
De asemenea doamna prof. Dana Mihincău de la Colegiul „Iosif Vulcan”, împreună cu elevii Luca Mihincău, Ilinca Bărui, Theodora Pantuca, Luca Cornea, Iris Iepure și Maria Sarac au prezentat o serie de proiecte privind protejarea mediului, măsuri de protejare a mediului dar și importanța reciclării pentru mediu,
Eleva Vușca Denisa de la C.T. ,,Alexandru Roman” Aleșd, coordonată de dna prof. Ioana Durne, a prezentat un material intitulat ,,Împreună pentru natură!”, în care s-a făcut apel la conștientizarea importanței respectării mediului înconjurător, dar și măsurile necesare pentru a-l proteja.
Sub coordonarea doamnei profesor Simona Avram, de la Școala Gimnaziala nr. 11 Oradea, elevii: Andreea Nagy, Patricia Chirilă și Melinda Sîrca și-au prezentat creațiile artistice și literare pentru a marca importanța acestui eveniment.
Elevii participanți la aceste acțiuni, au fost creativi și inovativi, și-au dezvoltat abilități practice, de comunicare și colaborare, au înțeles importanța acțiunii lor colective dorind ca mesajele lor despre cum se poate proteja mediul înconjurător să sensibizeze comunitatea școlară și locală și să ajungă la căt mai multe persoane preocupate de acest subiect.
Prof. Camelia Sanda Chiș