Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Examen de capacitate preoţească în Episcopia Oradiei

Examen de capacitate preoţească în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în zilele de 13 şi 14 martie 2013, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, se desfăşoară examenul de Capacitate preoţească, sesiunea de primăvară.

La acest examen s-au înscris un număr de 10 candidaţi, licenţiaţi în Teologie Ortodoxă care doresc să intre în cler. Examenul are două probe, scrisă şi orală, organizate miercuri, 13 martie, respectiv joi, 14 martie, începând cu ora 9. Cei înscrişi sunt examinaţi potrivit temelor de examen şi bibliografiei aferente din „Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoţească, administrarea parohiei şi a mănăstirii”, ediţia a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura „Cuvântul Vieţii” a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în anul 2010.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie al Oradiei, este compusă din preacucernici părinţi profesori de specialitate şi preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.