Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Examen de finalizare a studiilor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Examen de finalizare a studiilor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea, specializările Teologie Pastorală şi Teologie Asistenţă Socială, au susţinut, luni, 11 iulie 2016, proba scrisă a examenului de finalizare a studiior la disciplinele fundamentale şi disciplinele de specialitate, aceasta presupunând evaluarea cunoştinţelor dobândite pe parcursul celor patru, respectiv trei ani de studii.

A doua probă a examenului de finalizare a studiilor s-a desfăşurat marți, 12 iulie 2016, şi a constat în susţinerea şi prezentarea lucrărilor de licenţă şi de disertaţie, unde s-au prezentat 32 de studenţi de la specializarea Teologie Pastorală, 12 de la specializarea Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială şi 28 de la studiile universitare de masterat.

Conform tradiţiei Bisericii noastre, după prezentarea lucrărilor toţi absolvenţii declaraţi admişi s-au deplasat în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă cu hramul „Sfântul Teodor Studitul” unde, după oficierea unei slujbe de mulțumire, au depus jurământul de credinţă şi de fidelitate faţă de Biserica Ortodoxă Română.

Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a adresat câteva îndemnuri absolvenţilor, având certitudinea că, ajutaţi de entuziasmul tinereţii, curaj şi jertfelnicie, ei vor reuşi să se ridice la înălţimea chemării lor, devenind fideli apărători ai învăţăturii Mântuitorului Iisus Hristos şi mărturisitori ai Bisericii Sale. Totodată, Preacucernicia sa a evidențiat faptul că facultatea de teologie ortodoxă orădeană este o facultate misionară, care mărturiseşte credinţa noastră strămoșească la granița de nord-vest a țării noastre.  

În mesajul transmis prin delegatul Centrului Eparhial, Preacucernicul Părinte Prof. Radu Rus, consilier pentru învăţământ și activități cu tineretul, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a adresat cadrelor didactice şi absolvenţilor cuvânt de binecuvântare, felicitare şi apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii și pentru dragostea și devotamentul arătat instituției de învățământ teologic.

Momentul festiv s-a încheiat prin cuvântul de mulţumire adresat Preasfinţiei Sale de către decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, şi cu declararea absolvenţilor ca licenţiaţi în teologie, respectiv absolvenţi de studii universitare de masterat cu diplomă de absolvire.