Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / EXPOZITIE ICOANE LA BEZNEA

EXPOZITIE ICOANE LA BEZNEA

Cu binecuvântararea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, duminică, 18 iunie 2017, în Parohia Beznea, Protopopiatul Oradea, s-a desfășurat, o expozitie de icoane pe sticlă, pictate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. I din localitate, îndrumați de profesorul de Religie din localitate, domnul Marius Șchiop. Dacă în anii precedenți expozițiile au fost organizate la biserica de zidd e data aceasta vernisajul a avut loc la biserica de lemn, cu hramul „Botezul Domnului” ,construită în anul 1723 și care aparține Patrimoniului Cultural Național din anul 1964.

La expoziție au mai participat preotul paroh, cadre didactice, părinți ai elevilor și credincioși din parohie. Domnul profesor le-a mulțumit elevilor pentru implicare și părintelui paroh Ioan Cohuț și credincioșilor pentru sprijinul material alocat activităților desfășurate în cadrul orelor de Religie.

 La final, părintele Ioan Cohuţ a făcut un scurt istoric al bisericii de lemn, arătând că avem responsabilitatea de a păstra vie credința și tradiția moșilor și strămoșilor noștri, apoi a felicitat pe toți cei care au făcut posibil acest vernisaj, făgăduind că și în anii următori parohia va sprijini proiectele inițiate de școală.

În semn de mulțumire, elevii au donat o parte din lucrări bisericii, pentru a fi expuse și admirate de credincioși.

Expoziția face parte din proiectele organizate în cadrul Episcopiei Oradiei cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești în Patriarhia Română.