Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Faza judeţeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă în Episcopia Oradiei

Faza judeţeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sâmbătă, 2 martie 2013, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea s-a desfăşurat etapa județeană a olimpiadei de Religie Ortodoxă.

La această etapă au participat un număr de 161 de elevi, din clasele V-XII, reprezentând 40 de unități de învățământ, elevi calificați în urma etapei pe sector desfășurată la nivelul a șase centre,  respectiv primii 5 elevi pe nivel de clasă de la fiecare centru din judeţ, care au obținut cel puțin 85 de puncte.

Pentru etapa judeţeană, conform metodologiei specifice, subiectele au fost elaborate de un colectiv de cadre didactice constituit din metodişti, responsabili de cerc pedagogic sau membri ai Consiliului Consultativ al disciplinei, pe baza unei structuri unitare la nivel național, fiind apreciate de către elevi ca având un grad mediu de dificultate.

Elevii participanţi s-au dovedit a fi foarte bine pregătiţi, elaborând lucrări foarte frumoase şi complexe, care le-au adus şi rezultate foarte bune. Pentru clasele VII-XII, primul clasat pe fiecare clasă, va participa la etapa națională a olimpiadei, care se va desfășura la Cluj Napoca, în perioada 1–5 aprilie 2013.

Numărul mare de elevi participanți la această etapă a olimpiadei demonstrează interesul acestora pentru disciplina Religie Ortodoxă și preocuparea de a-și verifica noțiunile însușite, în cadrul unei competiții. De asemenea, apreciem numărul mare de școli de la care provin elevii, acestea fiind distribuite în mod unitar la nivelul județului Bihor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, dovadă a faptului că ora de religie este predată cu responsabilitate de către cadrele didactice de specialitate, care au în vedere și stimularea performanței în rândul elevilor.