Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Festival de colinde în Marghita

Festival de colinde în Marghita

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei,  Vineri, 15 decembrie 2023,  în biserica ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” a Parohiei Marghita II,  s-a desfășurat  ediția a XVII-a a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda”, în cadrul programului ,,Bihorul Colindă”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Episcopia Oradiei, Biblioteca Jude­țeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al județului Bihor și Primăria Municipiului Marghita.

La festival au participat 17 grupuri de colindători, formate din elevi din unitățile școlare și parohiale din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Marghita. Cei 310 de colindători participanți au fost însoțiți de către profesorii coordonatori și de către preoții parohi și i-au încântat pe cei prezenți cu frumoasele colinde tradiționale și cu portul popular autentic românesc.

În cuvântul de deschidere Părintele Călin-Gheorghe Cotrău, Protopopul Marghitei, a transmis un cuvânt de binecuvântare și recunoștință din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor grupurilor vocale, cadrelor didactice, preoților coordonatori și tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment deosebit.

 Au mai vorbit reprezentanţi ai autorităţilor locale și județene, care au subliniat, cu acest prilej, importanţa păstrării şi transmiterii mai departe a tradițiilor strămoșești, după care grupurile de copii au colindat pe cei prezenți.

În încheiere Părintele Radu Valer Rus, Vicar Eparhial, a mulțumit celor implicați în organizarea evenimentului, cadrelor didactice, preoților, elevilor și familiilor acestora, gazdelor festivalului, aducând cuvânt de binecuvântare, apreciere, felicitare și mulțumire din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Pr. Sorin Nistor