Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Festival de colinde şi tradiţii creştine la Aleşd

Festival de colinde şi tradiţii creştine la Aleşd

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Duminică, 2 decembrie 2012, în biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din oraşul Aleşd, Eparhia Oradiei, s-a desfăşurat a treia ediţie a „Festivalului de colinde şi tradiţii creştine”.

Organizatorii festivalului au fost Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Aleşd, în parteneriat cu Primăria Aleşd şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Manifestarea a început după Sfânta Liturghie, de la ora 14, cu o rugăciune de mulţumire în biserica parohială, oficiată de către părintele paroh Ovidiu Bocşan şi a continuat cu recitalul de colinde. La festival au participat grupuri corale şi solişti din judeţul Bihor: grupuri de copii şi adulţi din parohiile Hotar, Luncşoara, Valea Mare, Borod, Ortiteag, Peştiş, Cuzap, Bulz, Hotar, Bălnaca; corul „Glasul Credinţei” al parohiei „Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Aleşd; corul Şcolii Generale „Constantin Şerban” din Aleşd şi corul Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleşd. De asemenea, au colindat şi soliştii Ioana Urs şi Simona Violeta Gherman din Oradea, Radu Ilea Turcuş din Lugaşul de Jos, Nicoleta Ştef din Subpiatră, şi Corina Lele din Aleşd.

„Continuăm tradiţia acestui festival şi încercăm ca, şi în anul acesta, să vestim, aşa cum se cuvine, prin colindele tradiţionale, Naşterea Fiului lui Dumnezeu, Cel Care Se va naşte în peştera din Betleem. Căutăm să Îl întâmpinăm pe Mântuitorul Iisus Hristos şi cu siguranţă vom simţi că El Se va naşte şi în inimile noastre” ne-a declarat părintele paroh Ovidiu Bocşan.

La final, aşa după cum este tradiţia populară strămoşească, colindătorii au fost răsplătiţi cu cozonaci de post, nuci şi mere, dar au primit şi o diplomă de participare.