Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Festivitate de absolvire a claselor a VIII-a la Liceul Ortodox din Oradea

Festivitate de absolvire a claselor a VIII-a la Liceul Ortodox din Oradea

Festivitatea de absolvire a claselor terminale, constituie întotdeauna un moment special în viaţa unei şcoli, moment care rămâne de-a lungul anilor adânc întipărit în memoria şi în conştiinţa absolvenţilor şi a profesorilor. De aceea, Promoţia 2013 a claselor a VIII-a din cadrul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, şi-a luat rămas bun de la profesorii care i-au îndrumat pe absolvenţi pe parcursul gimnaziului şi de la colegii mai mici, într-un mod cu totul special.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei festivitatea de absolvire s-a desfăşurat în ziua de vineri, 14 iunie 2013, în curtea Liceului de pe strada Aluminei, nr. 88. De la ora 9 s-a săvârşit un Te-Deum de mulţumire, după care, Părintele Radu Rus, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Oradiei şi director al liceului, a transmis binecuvântarea arhierească a Preasfinţitului Părinte Sofronie şi i-a felicitat pe cei 57 de absolvenţi, urându-le succes la examenele care îi aşteaptă.

De asemenea, la festivitate a fost prezent Părintele Florin Negruţiu, inspector şcolar pentru Religie, care a transmis mesajul din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, şi doamna Carmen Butaru, preşedinte al Comitetului de părinţi, care le-a vorbit absolvenţilor în numele părinţilor şcolii.

În continuare, reprezentantul absolvenţilor clasei a VIII-a, Victor Man, declarat şef de promoţie, a susţinut un discurs prin care şi-a exprimat mulţumirea şi recunoştinţa faţă de cei care le-au fost profesori şi, în acelaşi timp, regretul despărţirii de colegi.

A urmat predarea tradiţionalei „chei a succesului” viitorilor absolvenţi - elevii clasei a VII-a, care, prin reprezentantul lor, eleva Alexandra Danşa, le-au mulţumit colegilor mai mari şi le-au urat succes mai departe.

Un moment important a fost apoi premierea absolvenţilor care s-au distins prin rezultate deosebite la învăţătură şi purtare, aceştia primind diplome şi cărţi. Au fost oferite câteva premii speciale pentru elevii care s-au evidenţiat pe parcursul anilor de studiu, prin diferite aptitudini şi calităţi personale.

În continuare, în sălile de clasă ale absolvenţilor, s-a desfăşurat ultima oră de diriginţie, în cadrul căreia s-a strigat catalogul, diriginţii şi elevii au susţinut discursuri, iar elevii clasei a VII-a le-au pregătit colegilor absolvenţi un scurt program artistic.

La eveniment au mai participat elevi, cadre didactice din cadrul şcolii, părinţi, rude şi cunoştinţe ale absolvenţilor, care au dorit să le fie alături la acest important şi emoţionant eveniment din viaţa tinerilor absolvenţi.

Înfiinţat în anul 2007, la iniţiativa Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, şi-a extins, de la un an la altul, nivelurile de învăţământ, de la grădiniţă şi nivelul primar, până la cel liceal, desfăşurându-şi activitatea, din anul şcolar 2012-2013, în două locaţii. Nivelul primar şi gimnazial a rămas să studieze în clădirea de pe str. Aluminei, nr. 88, iar nivelul liceal-vocaţional s-a mutat în clădirea redobândită a vechii Academii Teologice orădene, de pe str. Republicii, nr. 48. Deşi este cea mai tânără şcoală din Oradea, Liceul Ortodox şi-a dobândit deja un loc important în cadrul învăţământului bihorean şi a comunităţii locale, prin rezultatele foarte bune obţinute la concursurile şcolare şi prin diversele activităţile extraşcolare desfăşurate.