Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Festivitate de premiere a concursului național de creație „Icoana și școala mărturisirii” în Protopopiatul Tinca

Festivitate de premiere a concursului național de creație „Icoana și școala mărturisirii” în Protopopiatul Tinca

În Protopopiatul Tinca, premierea câştigătorilor Concursului naţional de creație „Icoana și școala mărturisirii” s-a desfăşurat în ziua de joi, 30 martie 2017, în sala festivă a Protopopiatului. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, acţiunea a avut loc în prezenţa copiilor participanţi, a părinţilor lor, a profesorilor de religie care i-au coordonat și a preoților de la parohiile înscrise în concurs.

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”, iar Părintele Vasile Popa, protopop al Protopopiatului Tinca, a adresat un cuvânt de bun venit și de felicitare pentru toți preoții, profesorii, părinții și copiii implicați în acest concurs. De asemenea, a transmis un cuvânt de recunoștință Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru binecuvântarea și sprijinul oferit în implementarea acest concurs și în Eparhia Oradiei, pentru tot efortul depus în vederea bunei organizări a acestuia, dar și pentru inițiativa de a desfășura nenumărate activități ce vin în întâmpinarea copiilor și tinerilor ortodocși din Episcopia Oradiei.

În continuare, părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Episcopiei Oradiei, a rostit un cuvânt de felicitare și de binecuvântare din partea Chiriarhului Oradiei. În cele ce au urmat, părintele Călin Ovidiu Popa, secretar protopopesc, a făcut o scurtă prezentare a conceptului acestui concurs și a arătat că în cadrul acestuia s-au înscris 9 parohii, însumând un număr de 91 de copii. De asemenea, a prezentat comisia de jurizare a portofoliilor.

Evaluarea și jurizarea la nivelul Protopopiatului Tinca a avut loc în data de 21 martie 2017, la sediul protopiatului. În urma jurizării, a fost declarat câştigător al concursului, la nivelul Protopopiatului Tinca, proiectul intitulat „Icoana – fereastră spre infinit”, iniţiat şi implementat de un grup de 5 copii din Parohia Husasău de Tinca, coordonaţi de domnișoara Maria Bronț, profesor de religie la Școala Gimnazială nr. 1 din Husasău de Tinca. Pe locurile următoare s-au clasat proiectele: „Tineri mărturisitori ai lui Hristos în școală și societate” – locul II, al copiilor din Parohia Tăut, coordonaţi de părintele paroh Petru Pavel Pele, alături de Daniel Ardelean, profesor de religie, şi „Icoana – bucuria sufletului meu“ – locul III, al copiilor din Parohia Tinca, coordonaţi de părintele paroh Mihai Ninel Iancu și Marioara Balogh, profesor de religie. Au primit mențiune copiii din parohiile Avram Iancu, Salonta II, Tulca, Girișul Negru, Holod și Ghiorac.

Urmează ca proiectul câștigător, „Icoana – fereastră spre infinit” a Parohiei Husasău de Tinca, să reprezinte Protopopiatul Tinca la evaluarea din cadrul etapei eparhiale a acestui concurs.

Concursul Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în perioada 1 decembrie 2016 – 21 mai 2017.

Concursul se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea cuvântului lui Dumnezeu în inimile copiilor.