Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Grădina cu povești... la Liceul Ortodox din Oradea

Grădina cu povești... la Liceul Ortodox din Oradea

Proiectul Plantropolis „Grădina cu povești” care se desfășoară la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea are ca obiectiv principal amenajarea unei grădini școlare care să fie un loc al învățării, al bucuriei muncii împlinite, dar și al petrecerii unui timp de calitate la școală.

Poveștile din lectura elevilor sunt sursele de inspirație pentru organizarea activităților din proiect.

Prima povestedin grădină a îmbrăcat forma jocului Smart City, oferit copiilor cu generozitate de VPK Packaging Salonta. Cu ajutorul lui au învățat strategii de  gestionare a deșeurilor pentru a avea un oraș cât mai curat.

Acum, Micul Print și Vulpea îi învață pe copii lecția despre răbdare, iar Fata Moșneagului le arată lecția despre hărnicie. Elevii din clasele primare au semănat legume, dar și plante medicinale și aromatice. S-au organizat foarte bine, au muncit în echipe, cu mic, cu mare și așteaptă ca plăntuțele să răsară. Răsadurile își vor găsi apoi locul în cele șase bacuri de permacultură care vor fi amplasate în grădină.

Proiectul „Grădina cu povești” este câștigător al unui grant de 7.900 de lei prin programul #Plantropolis finanțat de Russmedia Romania, susținut de VKP Packaging Salonta, Asociația Grund Community și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Prof. Isdrailă Veronica