Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / În aşteptarea Sfintelor Paşti

În aşteptarea Sfintelor Paşti

În asteptarea marelui praznic al Învierii Domnului, însufleţiţi de dorinţa de a-i ajuta pe cei „prea mici” dintre noi, profesorii, elevii şi părinţii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-au mobilizat într-o acţiune de amploare.

În acest sens, a fost iniţiată o campanie caritabilă în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară,  intitulată „Fii bun şi milostiv!”, în cadrul căreia, pe parcursul acestor zile s-au derulat mai multe activităţi de suflet şi anume: strângere de alimente neperisabile, donaţii de cărţi, de bani, şi un târg de carte, activităţi care au ca scop sprijinirea materială a unor elevi defavorizaţi.

Tărgul de carte, organizat în zilele de miercuri şi joi, 13-14 aprilie 2016, s-a bucurat de o largă participare a copiilor liceului ortodox, care au fost invitaţi, pe de o parte, să doneze o carte spre vânzare în cadrul târgului, iar pe de altă parte, să cumpere o altă carte din cele donate de colegii lor. Sumele adunate din vânzarea cărţilor vor face bucurie de Sfintele Paşti în casele unor copii proveniţi din medii dezavantajate, iar cărţile nevândute vor fi donate unei biblioteci dintr-o şcoală rurală.

De asemenea, toate celelalte bunuri donate de copii vor fi împărţite celor care se află într-o situaţie nefericită, dorinţa fiind aceea de a fi alături de ei, de a le arăta că nu sunt singuri, că fac parte şi ei din marea familie creştină a liceului nostru.

Pentru a întâmpina sărbătorile pascale aşa cum se cuvine, în săptămânile ce au trecut, s-au desfăşurat o serie de acţiuni care au urmărit dezvoltarea personală spirituală a elevilor. Preoţii profesori ai liceului ortodox orădean s-au întâlnit cu elevii, au încurajat participarea acestora la Sfintele Taine, i-au sfătuit şi i-au îndrumat pentru a se spovedi după rânduială şi a se împărtăşi cu vrednicie. Astfel, paraclisul liceului a fost însufleţit zilnic de zeci de elevi care au dorit să-L întâlnească pe Iisus Hristos cu sufletele curate, pregătiţi fiind pentru a întâmpina noaptea sfântă a Învierii Domnului.