Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Înscrieri la Liceul Ortodox din Oradea

Înscrieri la Liceul Ortodox din Oradea

 

Conform Metodologiei de admitere în învăţământul liceal şi a calendarului desfăşurării admiterii 2012, în perioada 28-30 mai 2012, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea vor avea loc înscrierile pentru probele de aptitudini la filiera vocaţională, profilul teologic, specializarea Teologie Ortodoxă. Desfăşurarea efectivă a probelor, respectiv verificarea dicţiei, a aptitudinilor muzicale şi a cunoştinţelor religioase, va avea loc, vineri, 1 iunie 2012, la sediul actual al Liceului, din strada Aluminei, nr. 88.

Trebuie precizat însă că, începând cu 1 septembrie 2012, Liceul va funcţiona în imobilul situat în Oradea, pe strada Republicii, nr. 48, proprietate a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, imobil în care a funcţionat, odinioară, Academia Teologică din Oradea, desfiinţată în anul 1948.

În noua locaţie, Liceul îşi va diversifica şi oferta educaţională, pentru anul şcolar 2012-2013 aceasta cuprinzând, pe lângă clasa de Teologie ortodoxă şi câte o clasă, a 28 de locuri, la fiecare dintre următoarele specializări: Ştiinţele naturii, Matematică-Informatică, Tehnician electrician-electronist auto şi Tehnician în hotelărie, cu predare intensivă a limbii engleze. Admiterea absolvenţilor de clasa a VIII-a la aceste specializări se va face prin repartizare computerizată.