Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” – Școală Ambasador a Parlamentului European

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” – Școală Ambasador a Parlamentului European

            Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” i-a fost decernat titlul de Școală-Ambasador a Parlamentului European în cadrul ceremoniei organizate la București, vineri, 21 septembrie 2018, de către Biroul Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale. În demersul obținerii acestui titlu, liceul a candidat  alături de alte licee din țară. Pe tot parcursul anului școlar 2017-2018 activitățile programului au fost monitorizate, titlul fiind oferit în urma unui proces minuțios de evaluare. Menținerea titlului impune continuarea programului an de an prin activități care vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa, despre democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, mai ales a cunoștințelor active despre Uniunea Europeană șiParlamentul European.

            Scopul programului este acela de a le furniza tinerilor informații cu privire la posibilitățile pe care le au și, printre altele, la importanța prezenței la vot la alegerile europene din 2019. Acest lucru nu înseamnă doar oferirea de informații despre Uniunea Europeană, ci și experimentarea pe viu a cetățeniei europene: ce înseamnă UE pentru viața de zi cu zi și ce putem face pentru ca Europa să fie, în viitor, așa cum ne-o dorim.

            Activitățile desfășurate în cadrul programului au implicat toate cadrele didactice ale școlii, elevii și părinții și au fost diverse: realizarea unor puncte informative, cursuri despre Uniunea Europeană, dezbateri, activități artistice, flashmob, prezentări în alte licee, târg gastronomic sau întâlniri cu invitați speciali - europarlamentari, avocați, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.