Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, în clasamentul zeciștilor Evaluării Naționale

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, în clasamentul zeciștilor Evaluării Naționale

Săptămâna trecută a fost un răstimp cu totul special pentru elevii claselor a opta, întrucât în zilele de 25 iunie, respectiv 27 iunie 2024, a avut loc desfășurarea propriu-zisă a Evaluării Naționale la cele două materii fundamentale din învățământul românesc: Limba și Literatura Română și Matematică.

Și elevii absolvenți ai ciclului gimnazial de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au trecut prin rafala emoțiilor celui dintâi examen important din viața lor, arătând și de această dată calitatea învățăturii acumulate în cursul celor patru ani de pregătire, cu atât mai mult cu cât cei 63 de elevi din cele două clase ale liceului nostru confesional au avut ca și diriginte pe doamnele Mirela Rus, profesoară de Limba și literatura română, și Carmen Lazăr, profesoară de Matematică. În urma afișării rezultatelor din ziua de miercuri, 3 iulie 2024, Liceul Ortodox s-a situat pe locul al 15-lea în clasamentul celor 191 de școli din județul Bihor.

Acestui frumos rezultat, în care se reflectă atât strădania elevilor, cât și munca consistentă de susținere și instruire a dedicaților profesori ai instituției orădene, adăugăm o onorabilă și valoroasă notă de subsol, precizând rezultatul excepțional al elevului Bogdan-Ioan Solomie, care a reușit performanța obținerii notei maxime la ambele discipline evaluate. Astfel, strălucitul adolescent se numără printre cei doi elevi din județul Bihor care a avut media 10 la examenul național de evaluare, spre bucuria nețărmurită a părinților și a școlii noastre, dar și recunoașterea seriozității muncii acestui admirabil tânăr. Pentru că, nu, nu este o întâmplare sau o coincidență fericită, întrucât roadele culese acum de Bogdan-Ioan Solomie reprezintă validarea unui parcurs școlar impecabil, absolvind ca șef de promoție, cu media generală 10 a tuturor anilor gimnaziali.

Mai mult decât atât, Bogdan-Ioan a reușit, în ultimii doi ani de studiu, să obțină rezultate impresionante și la nivel județean și național. Pentru anul școlar în curs amintim: Premiul II la Concursul Național de Biologie „George Emil Palade”, etapa județeană și Participarea la etapa națională (sub coordonarea doamnei prof. Isabela Hărăguș);  Mențiune la Olimpiada de Limba și literatura română, etapa județeană și Mențiune la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”, etapa județeană (ambele sub coordonarea doamnei prof. Mirela Rus). În anul școlar 2022-2023, amintim: Premiul I   la Concursul Național de Biologie ”George Emil Palade”, etapa județeană, și Participarea la etapa națională; Mențiune la Olimpiada de Limba și Literatura Română, etapa județeană; Mențiune la Olimpiada de Matematică, etapa județeană, precum și Mențiune Olimpiada „Lectura și abilitățile de viață”, etapa județeană.

În succintul interviu pe care tânărul Bogdan-Ioan Solomie l-a acordat postului Radio Cluj, cu ocazia obținerii acestor rezultate, acesta și-a manifestat recunoștința față de Dumnezeu și față de școala care l-a instruit: „Este foarte important să crezi în tine și în Dumnezeu și să nu te lași niciodată. Aș dori să le mulțumesc colegilor mei de clasă, care sunt foarte buni la învățătură, deoarece concurenții puternici te fac și pe tine puternic. Le mulțumesc, bineînțeles, profesorilor mei minunați și părintelui director Radu Rus, fără de care nu aș fi reușit! Vor rămâne mereu în mintea și sufletul meu! Le doresc tuturor absolvenților claselor a VIII-a să-și împlinească visul!”

Cu acest prilej, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei  îi felicită pe toți elevii și părinții pentru munca depusă și rezultatele excepționale obținute, dorindu-le pe mai departe mult succes și binecuvântare cerească, iar profesorilor și ostenitorilor Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea le adresează ales cuvânt de mulțumire și recunoștință pentru munca neobosită și profesionalismul de care dau dovadă!

 

Biroul de presă al Episcopiei Oradiei