Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Marșul pentru Viață 2024 - Oradea

Marșul pentru Viață 2024 - Oradea

Comunicat de presă

Asociatia Parinti pentru Ora de Religie filiala Bihor, cu sprijinul cultelor crestine din judetul Bihor, organizează sâmbătă, 23 martie, ora 11,00 în Oradea, Marșul pentru viață 2024, sub genericul „Construim împreună pentru viață”

Evenimentul se găsește la cea de-a 14-a ediție în România și reprezintă punctul culminant al Lunii pentru viață, desfășurată în perioada 1–31 martie, având aceeași temă ca a marșului. Anul acesta, marșul va avea loc în peste o mie de localități din România și Republica Moldova

Desfășurat atât la nivel national cât și international, Marșul pentru viață urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii, care să trăiască și să aibă o viață frumoasă și fericită.

Așadar urmărim să construim împreună o cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei. Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin.

Reamintim că femeile au nevoie:

  • de familie și de prieteni care să le fie alături; de bărbați care să înțeleagă situația femeilor însărcinate și a mamelor și să le sprijine, astfel încât ele să poată avea viață personală, profesională, de familie și activitate socială.
  • De cadre medicale competente, cu statut recunoscut în societate, recompensat material în mod adecvat și cu un orar de lucru civilizat
  • De asistenți sociali, pregătiți profesional și respectați, care pot interveni în situații dificile; de psihologi, terapeuți, preoți și de alții care pot oferi sprijin sufletesc și psihologic.
  • De instituții de educație formală și informală, care să educe tinerii și comunitatea despre relații, respect, sprijin, valori.
  • De lideri și formatori de opinie care să conducă dialogul cu toți membrii societății noastre, pentru o informare și educare permanentă.
  • De autorități și actori politici care să înțeleagă problematica sprijinului pentru viață și să construiască o legislație corespunzătoare.

 

 Important de subliniat este faptul că Marșul pentru viață este un eveniment apolitic și neconfesional.

Marșul va debuta cu o adunare publică organizată în Piața Unirii, sâmbătă 23 martie 2024, începând cu ora 11:00, urmată de marșul propriu-zis pe traseul: Piața Unirii, Calea Republicii până la Magazinul Crișul.

Toți bihorenii sunt invitați să ni se alăture pentru a prelua și transmite mai departe mesajul ”Construim împreună pentru viață.”.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare.

Pr. inspector Florin Negruțiu