Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Marșul pentru Viață 2024 Oradea - „Construim împreună pentru viață!”

Marșul pentru Viață 2024 Oradea - „Construim împreună pentru viață!”

Sâmbătă, 23 martie 2024, începând cu ora 11:00, sute de orădeni și bihoreni veniți din toate părțile județului s-au adunat în Piața Unirii din Oradea, pentru a fi prezenți la cea de-a 14-a ediție a Marșului pentru viață, eveniment organizat cu multă dăruire și conștiinciozitate, an de an, și în Cetatea Oradiei.

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, s-a alăturat și în acest an Asociației Părinți pentru Ora de Religie – filiala Bihor și tuturor celorlalte entități implicate în organizarea acestui eveniment, desfășurat sub genericul:„Construim împreună pentru viață”.

Intr-o atmosferă însorită, plină de speranță și bună dispoziție, evenimentul a debutat cu Rugăciunea Domnească rostită de Părintele prof. Florin Negruțiu, inspector pentru disciplina Religie, urmat de intonarea imnului național și de o serie de alocuțiuni motivaționale, mărturii sincere și îndemnuri pentru prețuirea vieții, rostite de doamne și domnișoare, mame și viitoare mame, cadre medicale și traineri din domeniul psihologiei, toate fiind bazate fie pe pregătirea profesională, fie pe propriile povești de viață.

Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO) și Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) - filiala Oradea  care își desfășoară activitatea sub îndrumarea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, au fost de asemenea prezente și implicate direct în demersurile pro-viață desfășurate cu această ocazie. Doamna preoteasă Diana Feher, căsătorită cu părintele Bogdan-Ionuț Feher și mamă a 5 copii la numai 34 de ani, a adresat mulțimii un cuvânt motivațional, izvorât din dragostea pentru copii, din prețuirea vieții și din iubirea aproapelui, lucru constatat cu ușurință atât de cei care o cunosc, cât și de cei care au putut să îi asculte sincerele cuvinte primite cu aplauze și lacrimi din partea celor prezenți. Distinsa doamnă este membră AFOREO, absolventă a Facultății de Științe Economice și în prezent, din dorința de a-și ajuta aproapele, urmează cursurile unei școli de asistenți medicali generaliști.

De asemenea, membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși - filiala Oradea s-au făcut remarcați prin două intervenții elocvente. Teodora Aurora Zaban, studentă în anul I la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, a transmis cu această ocazie un mesaj sugestiv și emoționant, îndemnându-i pe toți să lupte pentru a crea o lume în care fiecare femeie și fiecare copil să fie bineveniți și sprijiniți. Cu același elan al tinereții și cu multă emoție, Casandra Dima, cadru didactic și membru al ASCOR, a interpretat o priceasnă dedicată tuturor mamelor, moment împodobit cu frumusețea și autenticitatea costumului popular pe care l-a îmbrăcat cu această ocazie.

În partea a doua a programului, toți cei prezenți, s-au deplasat din Piața Unirii, pe Calea Republicii, până în fața magazinului Crișul, unde au avut loc alocuțiunile finale și rugăciunea de încheiere.

La manifestații a fost prezent și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei dar și reprezentanți și membri ai celorlalte culte creștine din județul Bihor, fiecare aducându-și aportul în organizarea și desfășurarea acestui eveniment menit să sprijine viața și să descurajeze avorturile prin acțiuni concrete de conștientizare.

pr. Laurențiu-Florin Brîndaș