Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Marșul pentru viață la Oradea

Marșul pentru viață la Oradea

Sâmbătă, 23 martie 2019, începând cu ora 15, orădenii sunt așteptați să participe, și anul acesta, la Marșul pentru viață, ajuns la a IX-a ediție, cu tema Unic din prima secundă, pentru a-și exprima public susținerea pentru viață, din momentul conceperii și pentru familia creștină tradițională. Organizatorul marșului este Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR), filiala Bihor, susținută de confesiunile creștine din Bihor.

Manifestarea va debuta cu o adunare publică în Piața Unirii din Oradea, în cadrul căreia vor rosti alocuțiuni conducători și reprezentanți ai confesiunilor creștine din Bihor, reprezentanți ai unor asociații pro viață și alte oficialități.

Apoi, cei prezenți vor participa la marșul propriu-zis, ce se va desfășura pe următorul traseu: Piața Unrii – Piața Ferdinand – strada Republicii (Corso) – Bulevardul Gheorghe Magheru – Centrul civic – Catedrala Episcopală Învierea Domnului.

Organizatorii și participanții doresc își arate atașamentul față de valorile vieții, așa cum a creat-o Dumnezeu, dar și să tragă un semnal de alarmă în privința fenomenului tot mai extins al avortului, prin care viața este curmată încă din pântecele mamei, pentru a veni în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină.