Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Mărțișor pentru Ucraina

Mărțișor pentru Ucraina

Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea solidari cu copiii din Ucraina

Martie! Luna pentru viață, așa cum a fost declarată la nivel mondial, cu toate tradițiile ei frumoase aducătoare de speranță, bucurie și optimism, marchează un nou început, o renaștere a naturii și a noastră.

În acest context, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea a organizat ediția a II-a a acțiunii de suflet Mărțișor pentru o lume mai bună, prima ediție a acestui proiect fiind organizată înaintea pandemiei, în anul 2020, prin care s-a urmărit atunci sprijinirea copiilor instituționalizați, fără familie, care  urmau să beneficieze de un cămin în casele de tip familial construite prin proiectul Aripi de înger al Asociației Filantropia Oradea.

În cadrul acestei acțiuni, la fel ca la prima ediție a proiectului, copiii au fost invitați ca mărțișorul sau floarea pe care ar fi dorit să le ofere în luna martie unor persoane din școală, să-l îndrepte, sub forma unor donații simbolice, către beneficiarii acestui proiect.

Concret, în perioada 1-10 martie 2022, în fiecare sală de clasă a fost așezată o urnă în care, doritorii, au putut depune mărțișorul aducător de speranță și lumină pentru copiii mai puțin norocoși. Cu multă îndemânare și creativitate, elevii au confecționat ei înșiși urnele,  împreună cu învățătorii și profesorii diriginți, în colaborare cu profesorii de educație plastica și educație tehnologica, la finalul proiectului fiind realizată și o expoziție a acestora.

Având în vedere criza umanitară provocată de evenimentele nefericite din Ucraina, ediția din acest an a proiectului Mărțișor pentru o lume mai bună a fost așezată sub genericul Mărțișor pentru Ucraina. Concret, donațiile copiilor au fost destinate nevoilor vecinilor noștri care au ajuns în aceste zile, foarte dureroase pentru ei, în țara noastră.

Prin gesturile inimoase ale copiilor, părinților și dascălilor, s-a adunat în final suma de 10.000 lei, care va fi direcționată către Asociația Filantropia Oradea ce desfășoară acțiuni de sprijin pentru copiii ucraineni refugiați.

Gesturile mici, fac oamenii mari!

Prof. Maria Ungur