Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei în vizită la Patriarhia Română

Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei în vizită la Patriarhia Română

Astăzi, 27 iunie 2022, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, la Palatul Patriarhiei, pe Excelența Sa domnul  Nikola Selaković, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, aflat în vizită oficială în România.

La începutul întrevederii, Patriarhul României a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia și a subliniat importanța pe care cele două Biserici Ortodoxe surori, Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Sârbă, le-au avut în istoria și spiritualitatea celor două popoare vecine și prietene. De asemenea, Preafericirea Sa a exprimat speranța intensificării legăturilor spirituale și culturale dintre cele două Biserici și popoare și a apreciat deschiderea pentru dialog a Patriarhului Sârb, Preafericitul Părinte Porfirie.

 Excelența Sa domnul Nikola Selaković a mulțumit pentru primire și a remarcat faptul că întâlnirea cu Patriarhul României este o binecuvântare, la începutul vizitei sale în România. În același timp, Excelența Sa a transmis salutări din partea Patriarhului Porfirie și a Președintelui Serbiei, Excelența Sa domnul Aleksandar Vučić, evidențiind reînnoirea spirituală a Bisericii Ortodoxe Române în timpul păstoririi Patriarhului Daniel. Ministrul sârb de Externe a exprimat mulțumirea Statului Sârb pentru susținerea de către România a integrității teritoriale a Serbiei. Totodată, Excelența Sa a amintit despre soluționarea schismei bisericești din Republica Macedonia de Nord, fapt pentru care Patriarhul României a exprimat bucuria reconcilierii dintre Biserica Ortodoxă Sârbă și Biserica Ortodoxă din Republica Macedonia de Nord.  

În cadrul convorbirilor, Patriarhul României a subliniat importanța schimburilor de studenți teologi în consolidarea legăturilor fraterne dintre cele două Biserici Ortodoxe, precum și a pelerinajelor organizate de credincioșii sârbi, în special, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este foarte iubită de poporul sârb.

 Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe