Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Patriarhul României a primit vizita de prezentare a ambasadorului Mexicului la București

Patriarhul României a primit vizita de prezentare a ambasadorului Mexicului la București

În ziua de 10 mai 2018, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Guillermo Ordoria, ambasadorul statului Mexic în România, care a fost însoțit de domnul consilier Carlos García Delgado, șeful Cancelariei, și de domnul Martín Borrego Llorente, secretar III al Ambasadei.

            Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru vizită și a apreciat bogata activitate diplomatică și academică a domnului ambasador.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire și a transmis Patriarhului României salutările Președintelui Mexicului și cele ale Ministrului de Externe.

De asemenea, domnia sa a prezentat o serie de inițiative ale Mexicului la Națiunile Unite cu privire la fenomenul migrației și la drepturile migranților, precum și un document referitor la datoriile și obligațiile individului.

Un ultim punct al prezentării domnului ambasador a făcut referire la procesul electoral din Mexic, ca model internațional de bună-practică.

Au fost de asemenea discutate relațiile dintre Stat și Cultele religioase în cele două țări, scoțându-se în evidență importanţa parteneriatului pentru ambele părți într-o democrație consolidată.

Preafericitul Părinte Patriarh a exprimat în încheiere dorința organizării unor evenimente culturale comune româno-mexicane, pornind de la moștenirea latină comună a celor două popoare.

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române