Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Performanța învățăceilor de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea răsplătită de Biserică

Performanța învățăceilor de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea răsplătită de Biserică

Duminica tuturor acelora care și-au cultivat vocația de creștini, ajungând la sfințenie – sfinții, știuți și neștiuți - a constituit un motiv bineîntemeiat pentru a răsplăti efortul și performanța celor mai străluciți elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, care au înmulțit talanții dăruiți, aducând rod „înzecit”.

Nu mai puțin de 33 de elevi ai liceului au încheiat anul școlar 2021-2022 cu media generală 10, fapt pentru care au și fost beneficiarii proiectului Biserica susține performanța, proiect implementat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, aflat la a doua ediție.

Dacă anul trecut, prima ediție pentru premierea acestor elevi a avut loc la vechea Catedrală Ortodoxă a Oradiei Mari, Biserica cu lună, anul acesta Biserica Sfântul Apostol Andrei, prin bunăvoința Preacucernicului Părinte Paroh Vasile Bota, a fost gazda evenimentului la care au participat elevii Liceului Ortodox, însoțiți de părinții și profesorii lor, care au înțeles întâi de toate să-I mulțumească Părintelui ceresc pentru darurile și ajutorul primit în anul școlar încheiat, mulțumire concretizată prin participarea la Sfânta Liturghie, la jertfa euharistică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

          Și pentru că împlinirea dascălilor sunt întotdeauna cei luminați și călăuziți de ei, învățăceii, Biserica a ales în Duminica cinstirii Tuturor Sfinților, să-i cinstească pe truditorii școlii în mod indirect, prin învățăceii performeri, care țintesc execelența - elevii de nota 10, ce fac cinste dascălilor care îi formează, părinților care i-au născut, i-au educat și îi susțin și Bisericii, care veghează la formarea și la dezvoltarea lor armonioasă.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia, după ce i-a felicitat pe elevi și pe dascăli deopotrivă pentru dăruire, efort și performanță, părintele paroh Vasile Bota a oferit fiecăruia dintre cei 33 de elevi care au excelat la învățătură și purtare daruri consistente. Fiecare premiant a primit un album cu imagini ale frumoasei biserici parohiale, cărți de zidire sufletească și folos duhovnicesc, iconițe și cruciulite, un stick de memorie încadrat în macheta bisericii, dar și o diplomă de apreciere și o sumă de bani „pentru o ieșire cu prietenii la o înghețată”.

Directorul liceului, Părintele Profesor Radu Rus, a mulțumit comunității parohiale pentru călduroasa primire, iar părintelui Vasile Bota pentru generozitatea arătată față de copii, subliniind că prin astfel de gesturi Biserica prețuieste educația, apreciază efortul, susține excelența și aplaudă performanța. O performanță cu atât mai valoroasă, cu cât vorbim despre un an școlar deloc ușor, cu multe provocări, dar pe care acești elevi, călăuziți de dascăli de mare vocație și susținuți de părinți care înțeleg rostul școlii și al educației și sunt parte activă a ei, au reușit să-l încheie cu rezultate excepționale. Fapt încurajator pentru Școală, pentru dascăli, pentru elevi și pentru părinți.

Pr. Prof. Alin Sonea