Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Piesa de teatru „Plecare fără întoarcere” pusă în scenă la Oradea

Piesa de teatru „Plecare fără întoarcere” pusă în scenă la Oradea

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Teatrul „Regina Maria” din Oradea, organizează, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, un eveniment special dedicat Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni: punerea în scenă a piesei de teatru „Plecare fără întoarcere”, o dramatizare după Ileana Toma.

La propunerea Companiei de spectacole „CIVIC ART CvM” din Bucureşti şi cu binecuvântarea Chiriarhului Oradiei, piesa de teatru „Plecare fără întoarcere” se va juca în sala de spectacole a Teatrului „Arcadia” din urbea de pe malurile Crişului Repede, în ziua de miercuri, 5 noiembrie 2014, de la ora 18.

Piesa ilustrează ultimele momente din viaţa Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu şi este o dramatizare după romanele „Ultimul Constantin” de Ileana Toma, „Neamul Basarabilor ” de Aurel Petrescu şi adaptarea pieselor de teatru „Constantin Brâncoveanu” de Nicolae Iorga şi „Ultimul drum al lui Brâncoveanu” de Dan Tărchilă.

Acţiunea spectacolului se petrece într-una din celulele închisorii „Ediculé” din Instanbul, cu puţin timp înaintea decapitării Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu, a fiilor săi şi a sfetnicului Ianache Văcărescu. Scenariul și regia piesei de teatru îi aparțin domnului Marian Ciripan, actorul principal al piesei. Alături de domnia sa, din distribuția spectacolului fac parte: Cristina Moldoveanu în rolul doamnei Marica, Corneliu Jipa în rolul stolnicului Cantacuzino și Cristi Dionise în rolul trimisului sultanului.

În cadrul evenimentului, corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, dirijat de Arhid. Prof. Ştefan Lakatos, va interpreta „Balada Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.

 

 

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei