Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Poetul nepereche comemorat la Oradea

Poetul nepereche comemorat la Oradea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, în colaborare cu Centrul Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, au organizat, sâmbătă, 15 iunie 2013, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica cu Lună, din Oradea, o manifestare cultural-religioasă dedicată poetului naţional Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 124 de ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Astfel, începând cu ora 10, s-a oficiat slujba Parastasului pentru pomenirea poetului Mihai Eminescu, urmată de un program cultural susţinut de către elevi de la Şcoalile generale „Oltea Doamna” şi „Nicolae Bălcescu” din Oradea, de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, şi de la Şcoala de Artă „Francisc Hubic” din Oradea, dar şi de artişti deja consacraţi precum Alexandrina şi Florian Chelu.

Evenimentul a fost moderat de Doamna Viorica Cherteş, preşedintele A.F.O.R.E.O., şi de Părintele Dr. Ioan Codorean, directorul Centrului Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea.

Programul artistic a cuprins poezii şi cântece din lirica eminesciană. O surpriză deosebită a fost prezenţa Doamnei Zentania Lupşe Lakatos, actriţă la Teatrul „Regina Maria” din Oradea, şi a fiului său Iacob, care au recitat mai multe poezii ale marelui poet naţional.

La final, toţi participanţii au primit diplome de participare şi apreciere, dar şi pachete cu dulciuri.

La eveniment au participat preoţi, profesori, elevi, oameni de cultură din municipiul Oradea şi numeroşi credincioşi.