Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Poftiți de gustați și un om ajutați!

Poftiți de gustați și un om ajutați!

În data de 13 martie, tinerii parohiei Pomezeu și ai filiei Spinuș, Protopopiatul Beiuș, s-au adunat, cu mic cu mare, pentru a fi mici cofetari în cadrul campaniei organizate chiar de ei: ,,Poftiți de gustați și un om ajutați!”


Campania a luat ființă în cadrul unei seri de socializare, la căminul cultural din comuna Pomezeu, acolo unde copiii, atât cei din comuna Pomezeu, cât și cei din satul Spinuș - filia acestei parohii, au hotărât sa facă o faptă bună pentru cineva din comuna lor.

Astfel, la data stabilită, dis de dimineață, s-au adunat cu toții la una din familiile din sat și s-au pus pe treabă. Ce au făcut? Au frământat, au întins și tăiat aluatul, au umplut cornulețele, le-au copt și le-au așezat cu grija în caserole, fiind îndrumați, cu mare grija de câteva mămici care i-au susținut de la început.

Mai apoi, au „colindat” prin sat, din casă în casă, pentru ca oamenii să cumpere cornulețele făcute de ei.

Scopul acestei campanii a fost ca în preajma sărbătorilor Pascale să poată ajuta pe cineva nevoiaș cu bănuții strânși din vânzarea cornulețelor.

Tinerii noștri sunt dornici să ajute, au un suflet bun și cald. Totul a pornit în urma unui film vizionat de ei, din care concluzia lor a fost că trebuie să îi ajutăm pe cei de lângă noi ca mâine să le fie mai bine. Am găsit împreună și un caz din comună, un om fără venit și încercat de neputințe pentru care ne-am hotărât să îi plătim câte o masă caldă pe zi și sa îl mai ajutăm cu cele necesare. Le mulțumesc pentru implicare, devotament și entuziasmul sincer de a-i ajuta pe cei aflați în nevoi.

Pr. Mădălin Florin Mînz