Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Izbuc
Mii de credincioşi ortodocşi din Bihor, din judeţele limitrofe, dar şi din alte colţuri ale ţării, şi-au îndreptat paşii, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, 15 august 2013, la hramul celei mai vechi vetre monahale din Eparhia Oradiei, Sfânta Mănăstire Izbuc.
Sfintele slujbe au început în ajunul sărbătorii, seara, de la ora 19, prin oficierea slujbei Privegherii şi a Prohodului Maicii Domnului, urmate de procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului la izvorul tămăduitor, Izbuc, şi au continuat cu Taina Sfântului Maslu, precum şi Sfânta Liturghie de la miezul nopţii.
Joi, 15 august, în ziua praznicului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, în altarul de vară al mănăstirii.
Alesele momente de prăznuire duhovnicească s-au încheiat printr-o agapă frăţească pe care obştea mănăstirii a oferit-o tuturor credincioşilor prezenţi.
Aşezământ monahal de la Izbuc este cunoscut în ţară dar şi în străinătate pentru izvorul tămăduitor, Izbuc, dar şi datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, existentă în mănăstire încă din momentul întemeierii acesteia, în 1926, copie după icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Mănăstirea Vărzăreşti, din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.