Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Preasfințitul Părinte Sofronie a primit vizita Cardinalului Francesco Coccopalmerio

Preasfințitul Părinte Sofronie a primit vizita Cardinalului Francesco Coccopalmerio

În ziua de miercuri, 11 octombrie 2017, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a primit la Reședința Episcopală vizita Eminenței Sale, Cardinal Francesco Coccopalmerio, Președintele Consiliului Pontifical pentru texte legislative de la Vatican, însoțit de Preasfințitul Părinte Virgil, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.

Eminența Sa Cardinalul Francesco Coccopalmerio și-a exprimat bucuria de a se afla din nou în România, de data aceasta la Oradea, la invitația Preasfințitului Părinte Virgil, și a salutat colaborarea exemplară existentă între confesiunile creștine din județul Bihor, între ortodocși și greco-catolici, în special, dar și între toate cultele religioase, în general.

În acest context, Preasfințitul Părinte Sofronie a subliniat bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano-Catolică, concretizate mai ales în țările din vestul Europei, unde viețuiesc numeroase comunități de români ortodocși, care beneficiază în foarte multe cazuri de găzduire din partea Bisericii Romano-Catolice.

Eminența Sa a vorbit despre vechea comunitate românească ortodoxă din Milano, orașul său natal, pe care o cunoaște foarte bine, având o prietenie de peste treizeci de ani cu Părintele Traian Valdman de la Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Milano, apreciind frumoasa misiune a românilor ortodocși din Peninsula Italică. Eminența Sa a menționat că a avut o legătură specială și cu vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, pe care l-a întâlnit de mai multe ori, cu diverse ocazii.

Preasfințitul Părinte Sofronie a mulțumit Eminenței Sale, Cardinal Francesco Coccopalmerio pentru vizita de la Oradea, subliniind importanța cooperării intercreștine într-o lume tot mai desacralizată și exprimându-și speranța continuării și dezvoltării relațiilor de frățietate dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano-Catolică.

 

  

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei