Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Preoţii din Protopopiatul Oradea reuniţi în conferinţă

Preoţii din Protopopiatul Oradea reuniţi în conferinţă

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie Episcopul Oradiei, în ziua de luni, 9 mai 2016, a avut loc Conferinţa preoţească semestrială de primăvară a preoţilor din Protopopiatul Oradea, cu tema: „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”.

 

Conferinţa a debutat, la ora 8, cu săvârşirea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te Deum în biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Oradea, de către un sobor de preoţi format din: Preacucernicul Părinte Protoiereu Profesor Radu Valer Rus, consilier pe învățământ și activități cu tineretul, Preacucernicul Părinte Protoiereu Dorel Octavian Rus, protopopul Oradiei, Peştişului şi Aleşdului și Preacucernicul Părinte Simion Goga, inspector pentru cateheză. Apoi, întreaga preoţime prezentă s-a deplasat la sediul Protopopiatului Oradea unde, în sala festivă, s-a desfăşurat conferinţa propriu-zisă.

 

În deschiderea conferinței, Preasfinţitul Părinte Sofronie al Oradiei a rostit un cuvânt de binecuvântare pentru întreaga preoţime prezentă, preoţi parohi, preoţi slujitori, preoţi misionari şi de caritate din cadrul Protopopiatului Oradea, exprimându-şi bucuria întâlnirii cu clerul acestui protopopiat în acest an în care ne aplecăm cu precădere asupra educației religioase a tineretului ortodox. Ierarhul a subliniat, de asemenea, că educația creștină își propune formarea de caractere prin aplicarea în practică a principiilor evanghelice, astfel că această educație devine și una morală, care antrenează toate facultățile sufletești ale omului. Totodată, această educație se dezvoltă în școală și se desăvârșește în Biserică.

Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopopul Oradiei, Peştişului şi Aleşdului, a subliniat importanţa educației religioase desfășurate de școală și Biserică într-un context cultural, social, economic și religios complex.

Apoi, Preacucernicul Părinte Profesor Florin Negruțiu, inspector școlar de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, a prezentat referatul cu titlul „Rolul educației religioase a tineretului creștin ortodox, iar Preacucernicul Părinte Simion Goga, inspector pentru cateheză, a făcut o informare despre Întâlnirea tinerilor din Eparhia Oradiei ce va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016, afirmă pr. Silviu Dobai de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Conferinţele preoţeşti semestriale de primăvară vor continua în zilele următoare şi în celelalte protopopiate din Eparhia Oradiei. De asemenea, tot în această perioadă va avea loc și Reuniunea cadrelor didactice care predau disciplina Religie din Episcopia Oradiei.