Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Preoții din Protopopiatul Tinca reuniți în conferință

Preoții din Protopopiatul Tinca reuniți în conferință

Seria conferințelor pastoral-misionare de toamnă din Episcopia Oradiei a continuat joi, 18 octombrie 2018, cu întâlnirea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu clerul din cadrul Protopopiatului Tinca. Ca şi la celelalte protoierii din cuprinsul Eparhiei Oradiei, conferința preoțească de la Tinca a avut ca temă „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Tinca a fost precedată de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, săvârşite în biserica parohială cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Tinca de către un sobor de preoți. A urmat desfăşurarea lucrărilor conferinţei în același sfânt lăcaș.

Părintele Cristian Octavian Rus, consilier cultural și relații mass-media a prezentat referatul cu titlul „Roman Ciorogariu, făuritor al Marii Uniri în ținutul Crișanei și la poarta de vest a Transilvaniei”, material pregătit de către Părintele Prof. Alin Sonea, cadru didactic la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea.

Protopopul locului, Părintele Vasile Popa a ținut să mulțumească Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru arhiereasca binecuvântare de desfăşurare a conferinţei, pentru prezență şi pentru aleasa purtare de grijă pe care o arată în permanenţă faţă de clerul şi credincioşii din parohiile Protopopiatului Tinca.

În cuvântul de binecuvântare rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a subliniat providențiala arhipăstorire a vrednicului de pomenire Episcop Roman Ciorogariu, ctitorul reînviatei Episcopii Ortodoxe Române a Oradiei, ale cărui realizări, atât în câmpul misionar al Bisericii, cât și pe tărâmul luptei pentru unitatea națională, îl așază în galeria marilor ierarhi ai Bisericii noastre strămoșești și între fruntașii poporului român.