Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Prețuim natura! Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea și-au adus aportul pentru un viitor mai verde

Prețuim natura! Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea și-au adus aportul pentru un viitor mai verde

Faptele bune și făcute cu mult drag continuă în rândul elevilor Liceului Ortodox care și-au dovedit abilitățile de mici grădinari în cadrul unor ample proiecte de  împădurire, realizate în județul Bihor.  

Coordonați de profesoara Isabela Hărăguș, elevii ciclului gimnazial, ajutați si de colegii lor mai mari de la liceu, și de profesorii diriginți însoțitori, și-au rupt câteva ore din timpul lor liber pentru un viitor mai verde și mai curat. Astfel, vineri, 17 martie 2023, 72 de elevi au participat, sub îndrumarea domnului inginer silvic Mircea Faur, la o acțiune de împădurire la Săldăbagiu de Munte, acțiune realizată  în colaborare cu Direcția Silvică Bihor, în timp ce, sâmbătă, un alt grup de 91, de elevi însoțiți de 8 profesori, s-au deplasat în pădurea de lângă Leș, unde, au contribuit și ei, alături de alți 2400 de voluntari din Bihor la proiectul “O pădure de la zero”, proiect inițiat de ONG-ul “Plantăm Speranța”.  

ONG-ul și-a propus plantarea a 25.000 de puieți de foioase pe o suprafață de peste 5 ha. Pe parcela destinată școlii noastre, elevii au sădit nu mai puțin de 1500 de puieți de stejar, cer, carpen, frasin și alte foioase. Pe lângă faptul că au învățat principii de plantare de la personalul Direcției Silvice Bihor, acțiunea de împădurire i-a adus mai aproape unii de ceilalți, au învățat să muncească în echipă, au arătat entuziasm, în ciuda efortului depus, conștientizând că nimic nu se câștiga ușor și că munca este cel mai de preț instrument pentru obținerea rezultatelor bune. Atmosfera a fost plină de energie, muzică, cântece, râsete și voie bună.

Au fost zile foarte reușite. Copiii s-au simțit bine, multumiți că și-au adus și ei contribuția la un viitor mai verde, plin de speranță . Cu siguranță munca lor își va aduce roadele. Privim cu optimism și încredere că, undeva peste ani, vom face plimbări și ne vom încărca bateriile în acele locuri mirifice.

Mulțumim Direcției Silvice Bihor, domnului inginer Mircea Faur, precum și organizației “Plantăm Speranța” și domnului Ionuț Coman, care au făcut posibilă și participarea noastră la aceaste activități de impact pentru mediul înconjurător.

Prof. Paula Roiti