Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Prima zi a lui Mărțișor, alături de vârstnicii noștri

Prima zi a lui Mărțișor, alături de vârstnicii noștri

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Vineri, în cea dintâi zi a lunii Martie, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (A.F.O.R.E.O) a adus bucurie pe chipurile celor 28 de vârstnici care beneficiază de ocrotirea lui Dumnezeu în cadrul Centrului pentru persoane vârstnice Vasiliada din cartierul orădean Nufărul. În cadrul acestui proiect, inițiat de doamna Viorica Cherteș, președinta Asociației, au fost prezenți și membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (A.S.C.O.R) – filiala Oradea, conduși de tânăra studentă Denisa Lascău.

Vizita a debutat cu un moment de rugăciune urmat de alocuțiunile festive rostite de doamna Viorica Cherteș, respectiv de domnișoara Denisa Lascău. Imediat după acestea, Părintele Laurențiu-Florin Brîndaș – Inspector pentru cateheză la Centrul Eparhial Oradea și delegat al Preasfințitului Părinte Sofronie la acest eveniment – a transmis cuvântul de binecuvântare, de mângâiere și de prețuire sinceră a Preasfințitului Părinte Sofronie, atât pentru coordonatorii și ostenitorii asezământului cât și pentru cei care, din mila Lui Dumnezeu, sunt ocrotiți și îngrijiți acolo, aflând sprijin bătrâneților, mângâiere suferințelor și liniștea sufletească venită prin dragostea lui Dumnezeu și a semenilor.

Toți beneficiarii centrului pastoral-social au primit în dar fructe, dulciuri și câte un mărțișor, ca simbol al bucuriei și al comuniunii sub cupola nesfârșitei iubiri a lui Dumnezeu. Grupul vocal al tinerilor din A.S.C.O.R. Oradea au interpretat, cu această ocazie, mai multe pricesne, iar doamna Ana Codrean, membră A.F.O.R.E.O. și rapsod popular, a susținut un frumos recital de pricesne, cântece populare și poezii. Fiecare moment în parte a fost primit cu lacrimi și aplauze din partea tuturor celor prezenți dar în special din partea vârstnicilor care viețuiesc la centrul pastoral-social Vasiliada.

În incheierea vizitei, Părintele Cosmin-Romulus Pintea, coordonatorul centrului, a adresat un cuvânt de mulțumire pentru frumoasele clipe trăite în această zi, pentru inițiativa și implicarea deosebită a celor care au vizitat centrul și în mod special Preasfințitului Părinte Sofronie pentru cuvântul de binecuvântare și pentru dragostea și nesfârșita purtare de grijă pe care o manifestă față de cei care se ostenesc și viețuiesc în cadrul centrului.

Înainte de a pleca, Părintele Laurențiu-Florin Brîndaș i-a îndemnat pe toți cei prezenți ca atât binecuvântarea și dragostea Preasfințitului Părinte Sofronie, cât și buchetul frumoaselor clipe petrecute împreună, să fie așezate ca un mărțișor tainic pe sufletele fiecăruia dintre noi pentru a ne aduce mereu aminte de dragostea lui Dumnezeu și de nevoia viețuirii în unitate și iubire.

Acest proiect face parte din seria activităților desfășurate în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei cu ocazia investirii anului 2024 de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca: „Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”.

pr. Laurențiu-Florin Brîndaș