Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiect tematic la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Proiect tematic la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Orice activitate umană şi implicit existenţa individului este de neconceput în afara mediului. De aceea, calitatea în ansamblu a acestuia, precum şi a fiecărei componente a sa în parte, îşi pune amprenta asupra nivelului existenţei şi evoluţiei persoanelor.

Datorită schimbărilor climaterice din ultimii ani nu se mai pot observa întotdeauna fenomenele şi schimbările specifice fiecărui anotimp: iarna tună şi fulgeră, primăvara şi vara sunt ploi lungi şi reci de toamnă, toamna sunt zile cu temperaturi de 30 grade. Copiilor le este greu să înveţe teoretic despre anotimpuri: lunile fiecărui anotimp, activităţi specifice, fenomenele naturii. De aceea, elevii clasei I A, de la Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”, și-au propus ca studiu tematic ANOTIMPURILE. În cadrul acestui proiect avem patru capitole: Toamna mândră, darnică; Crăiasa Zăpezi;, Învierea naturii; Vară, bine ai venit!.

Vineri, 29 noiembrie 2013, în clasa noastră a fost mare sărbătoare deoarece am adus un omagiu anotimpului care tocmai se încheie – toamna și astfel am dorit să încheiem primul capitol al studiului nostru tematic: Toamna mândră, darnică.

După trei luni în care am explorat toate secretele anotimpului toamna, am învățat cântece și poezii despre acest anotimp, am desenat și pictat aspectele ei, am decupat și confecționat fructe, legume, flori, frunze, am făcut colaje, am confecționat jucării cu ajutorul bogățiilor toamnei, a venit și momentul mult așteptat de toți în care elevii, împreună cu părinții lor au realizat o ”machetă” a acestui anotimp.

Emoțiile prezentării proiectelor au trecut repede Fiecare copil sau grup de copii și-au prezentat proiectul cu multă dăruire deoarece am organizat şi un concurs al acestor proiecte şi fiecare copilaş s-a vrut castigator. Bineînțeles că membrul special al juriului a fost Părintele professor Radu Rus, directorul liceului, care a fost pus în mare dificultate în calitate de jurat, încât a acordat punctaj maxim tuturor elevilor, declarându-se impresionat atât de calitatea produselor, creativitatea și imaginația elevilor, cât și de modul în care și-au prezentat aceștia produsele finale.  De aceea, toți elevii au fost câștigători și au primit câte o diploma, o vază decorată cu frunze de toamnă în care se afla o crizantemă confecționată din hârtie creponată de la doamna învățătoare, iar Părintele director le-a oferit câte un calendar pe anul 2014 cu sigla liceului nostru.

Activitatea s-a încheiat în mare veselie deoarece elevii au mâncat ”macheta” doamnei învățătoare: un borcan cu compot, astfel făcându-se trecerea la cel de-al doilea capitol al studiului nostru: Crăiasa Zăpezii.