Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiectul ascorean „Dăruind, vei dobândi” a ajuns la ediția a IV-a

Proiectul ascorean „Dăruind, vei dobândi” a ajuns la ediția a IV-a

După cum este îndătinat în cadrul Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români - filiala Oradea, și acest sfârșit de an a surprins momentul în care mai multe familii de pe teritoriul Eparhiei Oradiei au beneficiat de ajutoare din partea donatorilor insuflați de râvna tinerilor voluntari.
Cu binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, proiectul „Dăruind, vei dobândi”, denumit astfel după opera Monahului Nicolae Delarohia, a ajuns deja la a patra ediție și s-a desfășurat în perioada 8 – 22 decembrie 2022. Sub coordonarea Daliei Ilea, voluntarii s-au mobilizat în a găsi familii cu o situație economică precară. După stabilirea listei cu beneficiari, a urmat achiziționarea de alimente neperisabile și alte produse indispensabile, ale căror sumă a depășit de această dată 5.000 de RON. În ediția de față, au fost ajutate 19 familii aflate în momente de cotitură din punct de vedere financiar, toate din mediu rural. Pachetele au fost distribuite în localitățile Săbolciu, Dicănești, Lugașu de Sus, Vadu Crișului, Cornițel și Valea de Uileac, având și sprijinul unor preoți parohi din aceste meleaguri.
Pe lângă pachetele cu produse necesare, au fost oferite numeroase cadouri celor mai tineri membri din cadrul familiilor vizate. Astfel, un rol important în aflarea nevoilor și dorințelor copiilor l-au avut preoții parohi, care au jucat rolul de ajutoare ale lui Moș Crăciun. Cadourile au fost oferite de către oameni inimoși, care și-au dorit să imprime măcar un zâmbet pe chipul copiilor mai puțin norocoși. Voluntarii s-au asigurat ca toate obiectele dăruite să fie într-o stare excelentă, iar copiii s-au bucurat vădit de fiecare dar primit.
Împreună, mână de la mână, credem că am reușit să aducem un plus de bucurie în viața acestor copii și oameni încercați din județul Bihor.

 

Biroul de presă ASCOR Oradea