Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiectul catehetic ,,Rugăciunea în viața mea”, implementat în Parohia Petid, Protopopiatul Tinca

Proiectul catehetic ,,Rugăciunea în viața mea”, implementat în Parohia Petid, Protopopiatul Tinca

Proiectul Concursului Național Catehetic ,,Rugăciunea în viața mea”, organizat de către Patriarhia Română, s-a desfășurat cu succes și în Parohia Ortodoxă Petid, Protopopiatul Ortodox Tinca, Eparhia Oradiei. Astfel, proiectul catehetic, denumit ,,Rugăciunea izvorul vieții mele”, a fost coordonat de către Preacucernicul Părinte Paroh Romi Nicolae Abrudan și doamna educatoare Alina Boroș, cadru didactic la Școala Gimnazială nr. 1, din comuna Cociuba Mare.

Grupul catehetic a cuprins un număr de 21 de copii, având vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Aceștia au participat foarte activ la toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului. Atelierele de creație si orele de cateheză, s-au desfășurat în perioada 27 februarie - 6 aprilie. In tot acest timp, tinerii s-au deprins cu rostirea și memorarea celor mai uzuale rugăciuni din cult: Tatăl Nostru, Psalmul 50, Cuvine-se cu adevărat ș.a., desenarea „copăcelului faptelor bune”, ca simbol universal al vieții și înțelepciunii divine, confecționarea de mărțișoare cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie, învățarea rugăciunii închinate îngerului păzitor și alte activități specifice.

          La finalul activităților, părintele paroh a subliniat faptul că principalele scopuri ale proiectului au fost: conștientizarea importanței rugăciunii în viața copiilor, însușirea modelelor morale în viața lor și prezentarea învățăturilor de bază ale Bisericii în viața acestora. Proiectul s-a dovedit a avea un mare succes, copiii participând cu multă implicare și bucurie la activitățile catehetice, la final manifestând dorința ca și pe viitor să participe la astfel de activități inițiate de către Biserică.

Toți tinerii participanți au fost felicitați în fața credincioșilor bisericii și a părinților, și au primit din partea organizatorilor, ca dar și mulțumire pentru participare, implicare și dăruire, cărți de rugăciune, icoane și dulciuri.

,,Conlucrarea dintre Biserică, Școală și tineri, s-a dovedit a fi de mare succes, prin faptul că părțile implicate au depus tot efortul necesar pentru a crea o atmosferă prielnică pentru realizarea activităților acestui proiect catehetic. Suntem bucuroși să participăm la astfel de inițiative și proiecte, propuse de Sfânta Patriarhie, și să îi avem în centrul atenției noastre pe acești copii minunați, care au împărtășit atâta bucurie în jurul lor, la fiecare întâlnire, însușindu-și de fiecare dată cu nesaț ceea ce au muncit. La finalul proiectului putem afirma că acesta și-a atins pe deplin scopul pentru care a fost implementat”, ne-a afirmat părintele paroh Romi Nicolae Abrudan.