Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiectul filantropic în Protopopiatul Tinca - Ajută un copil să meargă la școală

Proiectul filantropic în Protopopiatul Tinca - Ajută un copil să meargă la școală

A devenit o tradiție ca la fiecare început de an școlar, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, să implementeze programul „Ajută un copil să meargă la școală”, program prin care se dorește sprijinirea a cât mai multor copii, din cuprinsul Eparhiei, pentru a începe   școala în cele mai bune condiții.

Cu toate că în acest an școala a început în condiții deosebite față de anii precedenți, datorită stării de pandemie din întreaga lume, totuși, acest proiect a fost implementat cu multă abnegație în toate parohiile din cuprinsul protopopiatului.

În urma implicării preoților și credincioșilor din cuprinsul Protopopiatului Tinca au fost ajutați un număr de 173 de tineri din toate ciclurile școlare începând de la grădiniță și până la clasa a 12-a. Astfel că, preoții au identificat în parohiile pe care le păstoresc, acele familii ale căror copii au nevoie de un sprijin real spre a putea începe în condiții cât mai bune anul școlar. În acest sens, preoții au ajutat punctual fiecare familie cu cele necesare, ajutorul acordat constând în cumpărarea de rechizite și echipamente școlare (ghiozdane, caiete, cărți, truse școlare etc.); achiziționarea de echipamente necesare pentru învățământul on-line (laptop-uri, tablete, cartele telefonice cu acces nelimitat la internet); cumpărarea de îmbrăcăminte, achitarea transportului școlar pe tot cuprinsul întregului an școlar precum și ajutorarea cu bani spre a se achiziționa orice ar mai fi fost nevoie în acest sens.

Pe lângă ajutorul acordat copiilor, au mai fost ajutate și unele unități de învățământ spre a se putea achiziționa obiecte didactice necesare unei bune desfășurări a activităților pedagogice sau administrative. Ajutorul acordat anul acesta de către parohiile protopopiatului s-a ridicat la suma de 40.230 lei.

Dacă în anii precedenți la începutul anului școlar la fiecare unitate de învățământ se săvârșea slujba de Te-deum de început de an școlar, anul acesta, în condițiile de pandemie cunoscute, slujba Te-deum-ului a fost săvârșită în fiecare biserică parohială, după terminarea Sfintei Liturghii, la care au participat, în condiții de maximă protecție sanitară, atât elevii cât și cadrele didactice. Tot cu acest prilej, s-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel „Binecuvântare pentru familie și școală la început de an școlar”.

„Ne manifestăm profunda bucurie și marea satisfacție pentru faptul că și anul acesta s-a reușit implementarea cu succes a activității filantropice de prevenire și corectare a abandonului școlar. Ii suntem recunoscători Preasfințitului Părinte Sforonie, Episcopul Oradiei, pentru grija specială arătată față de copiii și tinerii aflați în dificultate. Le multumim tuturor preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, pentru frumoasele rezultate ale acestei activități filantropice, desfășurate în vremuri atât de dificile și complicate.”