Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Recital de cântări și pricesne închinate Maicii Domnului la Parohia Subpiatra

Recital de cântări și pricesne închinate Maicii Domnului la Parohia Subpiatra

Pr. Lucian Crișan

 

Cu prilejul praznicului Nașterii Maicii Domnului, duminică, 8 septembrie, în biserica parohială din satul Subpiatra, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc un recital de cântări și pricesne închinat Maicii Domnului.

După ce s-au împărtășit cu Sfintele Taine, copiii și tinerii din Parohia Subpiatra, pregătiți de preotul paroh Lucian Crișan, au intonat troparul Nașterii Maicii Domnului, axionul Cuvine-se cu adevărat, condacul Apărătoare Doamnă,  au interpreta tpricesnele: Fecioară curată, Nașterea ta, Preacurată, Rugăciune către Maica Domnului, și Fiii lacrimilor. Apoi  au prezentat sceneta Sfânta Fecioară Maria – mijlocitoarea creștinilor, cu texte scripturistice din Vechiul și Noul Testament, care fac referire la Maica Domnului.

Recitalul a fost precedat de un atelier de pictură, în cadrul căruia au realizat icoane pe sticlă, reprezentând-o peMaica Domnului cu Pruncul Iisus, sub îndrumarea profesorului de religie Florian Irimescu.

Activitatea a avut ca obiective: conștientizarea rolului central al Maicii Domnului în Biserică și în iconomia mântuirii; manifestarea cinstirii, recunoștinței și a dragostei față de Sfânta Fecioară Maria, Maică mijlocitoare și neobosită rugătoare către Fiul său pentru toți oamenii.

La final, copiii și tinerii au fost răsplătiți cu iconițe, cărți de rugăciuni, rechizite școlare și dulciuri.