Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sărbătoarea celor 100 de zile de şcoală la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea

Sărbătoarea celor 100 de zile de şcoală la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, micii școlari ai Clasei Pregătitoare Step by Step, de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea, au sărbătorit joi, 10 martie 2015, 100 de zile de școală.

Însoțiți de părinți și bunici, îndrumați de învățătoarele Veronica Isdrailă și Laura Baidoc și asistați de Părintele director Pr Prof. Radu Rus, pe care l-au primit cu multă bucurie și căldură la sărbătoarea lor, copiii au numărat cea de-a o suta zi de școală. Apoi, așa cum fac în fiecare dimineață, au citit salutul și mesajul primit de la Winnie de Pluș, mascota clasei. Au citit cele 100 de cuvinte din borcanul cu miere al lui Winnie, au numărat până la 100 și și-au exprimat dorința de a avea fiecare câte o sută de... mașinuțe, cai adevărați, jucării, ponei de pluș, căței, ouă de ciocolată cu surprize, camioane adevărate, nu de jucărie,  o sută de viori, o sută  de zile de  vacanță și chiar o sută de zile de școală...   

După o pauză bine meritată, copiii au prezentat colecțiile din 100 de obiecte, strânse cu grijă, una câte una, începând cu prima zi de școală. Ajutați de părinți, de bunici sau de frățiorii mai mari, copiii au realizat lucrări interesante și impresionante, care îi reprezintă, sugerând pasiunile și talentele lor. Am văzut așadar peisaje de primăvară, copaci cu flori decupate, floricele din mărgele, din elastice împletite, copaci ale căror ramuri poartă frunze și flori din nasturi, peisaje marine din nasturi și pietricele de sticlă, un tablou cu flori din perle, globuri împodobite cu paiete, un orășel cu oamenii preferați ai copilului, o rachetă, o navă românească, peisaj de primăvară din semințe, un tablou decorat cu bănuți, macheta școlii  noastre, un peisaj din pietre cu piesa centrală - o piatră naturală în formă de inimă, un inventator neastâmpărat din radiere, care caută mereu soluții la tot felul de probleme.

Fantezia copiilor ne-a purtat în tărâmul cald, fantastic, minunat, al sufletului lor, în lumea de basm în care se găsesc și pe care o exteriorizează și o îmbogățesc în fiecare zi, venind la școală.

 Winnie de Pluș s-a transformat, ca prin minune, într-o gustare dulce, parfumată, cu frișcă și fructe de pădure așa cum îi place lui, și le-a zâmbit fericit de deasupra tortului, spre marea bucurie a copiilor.

Cele 100 de zile de școală i-au ajutat pe copii să fie mai mari, mai atenți, mai deprinși și mai știutori. Au trecut 100 de zile de școală, devenind 100 de amintiri frumoase.

Multe zile frumoase și binecuvântate le dorim copiilor și părinților!