Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

          Cu ocazia Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, elevii din clasele pregătitoare și din clasele întâi, împreună cu doamnele învățătoare, au participat la prima Sfântă Liturghie din acest an şcolar, săvârșită în paraclisul cu hramul Sfântul Apostol Iacov, rudenia Domnului, din încinta școlii de pe strada Aluminei, cântând și rugându-se împreună cu colegii mai mari de la strană.

După ce au ascultat cuvântul de învățătură al Preacucernicului Părinte Prof. Radu Rus, directorul școlii, elevii au primit Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos, înțelegând că Hristos a murit pe Cruce pentru a ne lăsa o lume mai bună şi mai frumoasă și pentru ca noi oamenii să ne apropiem mai mult de Dumnezeu prin unirea cu Sfintele Lui Taine.

Bucuria praznicului și a darurilor a fost simțită și de colegii lor mai mari din clasele a V-a și a VI-a, care au primit din partea Fundației „Mereu aproape” prin partenerul ei, Ruris România, ghiozdane foarte frumoase, echipate cu rechizite școlare diverse, de la penare, creioane colorate, truse de geometrie, până la caiete şi cărți.

Colaborarea școlii cu Fundația „Mereu aproape” este mai veche, de la începutul anului școlar 2014-2015, când aceeași fundație a lansat un concurs de proiecte în cadrul programului de granturi BOOKS 4 YOUTH, care urmăreşte îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecilor şi stimularea lecturii în rândul copiilor şi tinerilor. Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a inițiat proiectul Lectura, cea mai plăcută zăbavă pentru minte și suflet, proiect declarat câștigător alături de alte 69 de proiecte, dintr-un total de 500 de proiecte înscrise în competiţie. În urma acestui proiect, patrimoniul cultural al Liceului Ortodox s-a îmbogăţit cu 1.000 de volume de carte, literatură română şi universală, care se adaugă fondului de carte al bibliotecii liceului.

De data aceasta, prin proiectul Lăsaţi-mă să învăţ, Fundaţia „Mereu aproape”, în parteneriat cu firma Ruris România, a oferit 1100 ghiozdane, complet echipate, pentru elevi de clasele a V-a şi a VI-a, din 24 de şcoli din 11 judeţe, între beneficiari numărându-se, spre marea loc bucurie, şi cei 100 de elevi din clasele a V-a şi a VI-a de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.