Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / ,,Scoală gazdă bună, scoală nu mai sta...”

,,Scoală gazdă bună, scoală nu mai sta...”

 În preajma prealuminatului praznic al Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, un grup de colindători din Parohia Margine, Protopopiatul Marghita, condus de Părintele Vasile-Nicolae Vesa, parohul acestei parohii străvechi şi cu tradiţie străbună, au adus vestea cea bună a întrupării Domnului Iisus în ieslea din Betleem în 14 instituţii şi firme din comuna Abram şi municipiul Marghita.

Cei 21 de copii de vârste diferite din clasele a-II-a şi până în a XI-a au interpretat colinde tradiţionale şi colinde mai noi. Gazdele primitoare şi generoase au fost foarte încântate încât şi-au exprimat dorinţa de a-i mai colinda şi în anii ce urmează, bucurându-se totodată de ducerea tradiţiei strămoşeşti mai departe din generaţie în generaţie.

Dintre gazdele mari colindate, amintim: Primăria Comunei Abram, Primăria Mun. Marghita, firma S.C. Ravanar Trans din Marghita, Ocolul Silvic din Marghita, Banca Cooperatistă Stejarul din Marghita, firma S.C. Linic din Marghita, Sediul Poliţiei din Marghita, A.N.A.F. Marghita, B.R.D. Marghita, Electrica Marghita, Restaurantul Crinul Imperial din Marghita, iar nu în ultimul rând biserica cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde gazdă primitoare a fost Părintele Călin-Gheorghe Cotrău, Protopopul Marghitei.

Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să dăruiască tuturor gazdelor primitoare de veste bună din această perioadă a colindelor: sărbători cu pace, belşug pe mese, multă sănătate iar Pruncul Iisus să-i ocrotească cu al Său har şi cu a Sa iubire de oameni.