Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Seară duhovnicească în Parohia Aleșd II

Seară duhovnicească în Parohia Aleșd II

Preoții din cercurile pastorale 8 și 9 din cadrul Protopopiatului Oradea, s-au întâlnit duminică, 18 martie, în Parohia Aleșd II din Protopopiatul Oradea, în cadrul unei seri duhovniceşti, având ca temă „Postul și virtuțile la Sfântul Ioan Scărarul”.

Evenimentul s-a dsfăşurat în biserica parohială cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și a reunit preoții parohi din parohiile: Aleșd I și II, Aușeu, Cacuci, Groși, Peștere, Lugașu de Sus, Peștiș, Chistag.    

La finalul slujbei Vecerniei, în cadrul căreia răspunsurile au fost date de Corala preoţilor din cadrul Protopopiatului Oradea, preoţii din cadrul Protopopiatului Oradea au prezentat un mic buchet de pricesne și cântări calofonice specifice Sfântului și Marelui Post.

Prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Aleșd II, Părintele Aurel-Simion Goga, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, a rostit un cuvânt de învățătură despre treptele din urcușul duhovnicesc spre Înviere, iar la final a mulțumit și i-a felicitat pe preoții participanți.

În această perioadă a Postului Mare, corul format din preoți ai Protopopiatului Oradea participă la programe misionare și seri duhovnicești în parohiile pe care aceștia le păstoresc.