Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Seară duhovnicească în Parohia Sînmartin I

Seară duhovnicească în Parohia Sînmartin I

Preoții din cadrul Protopopiatului Ortodox Oradea au organizat, în perioada Postului Mare, numeroase seri duhovnicești pentru credincioșii din diferite parohii. Prin intermediul acestora, părintele protopop Simion Goga ne-a invitat şi ne-a învăţat să pătrundem mai adânc în trăirea spiritualităţii creştin ortodoxe, mai ales în perioada de post şi rugăciune pe care o aduce Postul Mare.

Ciclul serilor duhovnicești din acest Post s-a încheiat Duminică, 25 martie 2018, de praznicul Bunei Vestiri, cu invitarea și prezența Preacucernicului Părinte Protopop la biserica cu hramul „Buna vestire” din Parohia Sînmartin I. Pr. Simion Goga a oficiat, împreună cu mai mulți preoți, de la ora 17 slujba Vecerniei, la sfârșitul căreia a rostit cuvântul de învățătură și a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

În continuare, în biserica parohială a avut loc un concert de muzică corală susținut de corul preoților din Protopopiatul Oradea. Astfel, biserica din Sînmartin a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii din parohie și din satele învecinate. Aceștia au participat la o seară duhovnicească de mare încărcătură emoțională și trăire creștină.

La final, părintele protopop Simion Goga, l-a felicitat pe părintele paroh Alin Pășcuța împreună cu marea sa familie de credincioși, care, cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să ridice aici o adevărată casă a lui Hristos. În cuvântul său de învățătură s-a referit la importanța iubirii și a iertării și mai ales la faptul că a iubi înseamnă, mai presus de toate, a ierta pe alții și în același timp a ne ierta pe noi înșine.

La sfârșitul evenimentului, părintele paroh a mulțumit părintelui protopop pentru frumoasele cuvinte, i-a mulțumit pentru sprijinul și purtarea sa de grijă.

Toți credincioșii prezenți au primit în dar Acatistul Bunei vestiri și au fost invitați la o agapă de post.

  

Pr. Silviu DOBAI