Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Serbare de Crăciun și Concert de colinde în Parohia Gepiu

Serbare de Crăciun și Concert de colinde în Parohia Gepiu

Duminică, 22 decembrie 2019, cu trei zile înainte de slăvitul praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Parohia Gepiu din Protopopiatul Tinca s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare în aşteptarea Crăciunului, organizând mai multe festivităţi în acest sens.

Această zi de sărbătoare a început, încă de dimineaţă, la biserica parohială din Gepiu, unde,preacucernicul părinte Călin Ovidiu Popa, Protopop de Tinca şi paroh al Parohiei Gepiu,alături enoriaşii parohiei, s-au rugat în cadrul Sfintei Liturghii. La finalul programului liturgic, la biserica a avut loc serbarea tradiţională de Crăciun, la care au participat, alături de cadrele didactice, o mulţime de copii, care învaţă la Şcoala Gimnazială Nr.1 Gepiu, la grădiniţa din  localitate, dar şi care studiază la şcoli din Municipiile Oradea şi Salonta. Toţi aceştia, au susţinut o frumoasă şi emoţionantă serbare, recitând poezii creștine și colindându-i pe toți cei prezenți, cu frumoase colinde tradiționale. În mijlocul lor s-a aflat şi Moş Crăciun care, la finalul programului, a împărţit cadouri tuturor copiilor şi daruri credincioşilor aflaţi la sfânta biserică.

După terminarea programului de la biserică, a avut loc, la Căminul Cultural din Gepiu, un Spectacol de colinde, organizat de Primăria Comunei Gepiu, cu directa implicare a domnului primar Ioan Purge, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Gepiu şi Protopopiatul Ortodox Tinca. Spectacolul a început la ora 14 în sala Căminului Cultural, unde, pe scena au urcat membrii Ansamblului Bihorean,,Stelele Bihorului’’, care timp de o oră şi jumătate i-au încântat pe cei prezenţi în sală cu colide tradiționale.

În partea a doua a spectacolului, pe scena a urcat corul preoţilor din Protopopiatul Tinca, în frunte cu Preacucernicul Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa, alături de cei 16 preoţi care alcătuiesc corul preoţesc: Preacucernicul PărinteAndrei Ionuţ Laza, Secretarul protopopiatului şi paroh al Parohiei Holod, Preacucernicul PărinteVasile Dobra, paroh al Parohiei Căpâlna, care este şi dirijorul corului, Preacucernicul Părinte Nicolae Muntean de la Parohia Bicăcel, Preacucernicul Părinte Mihai Vasile Plaştin de la Parohia Boiu, Preacucernicul Părinte Radu Petru Crişan de la Parohia Călacea, Preacucernicul Părinte Emilian Antoniu Sala de la Parohia Cărăndeni, Preacucernicul Părinte Nicolae Alin Cudur de la Parohia Cărănzel, Preacucernicul Părinte Cristinel Viorel Bulzan de la Parohia Cărăsău, Preacucernicul Părinte Adrian Florin Arvai de la Parohia Chişirid, Preacucernicul Părinte Alin Dorin Iancu de la Parohia Cociuba Mare, Preacucernicul Părinte Paul George Taloi de la Parohia Dumbrăviţa Mică, Preacucernicul Părinte Cristian Daniel Hârca de la Parohia Gepiu Colonie, Preacucernicul Părinte Aurel Ionel Iuonoi de la Parohia Miheleu, Preacucernicul Părinte Cristian Doru Avram de la Parohia Râpa, Preacucernicul Părinte Ionuţ Mihael Trip de la Parohia Ursad, Preacucernicul Părinte Mădălin Nicolae Tonca, preot misionar pe seama Protopopiatului Ortodox Tinca.

Preoţii au susţinut un concert, cu un bogat repertoriu de colinde şi cântece patriotice, moment care i-a bucurat şi emoționat pe toți cei prezenți.

Acest concert de colinde a încheiat o serie de activități misionar-filantropice susţinute, pe tot parcursul Postului Nașterii Domnului, de către preoții Protopopiatului Tinca.

 

Pr. Andrei Laza