Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sfântul Ierarh Nectarie cinstit la Mănăstirea Izbuc la 100 de ani de la înveșnicire

Sfântul Ierarh Nectarie cinstit la Mănăstirea Izbuc la 100 de ani de la înveșnicire

Sfântul Ierarh Nectarie, făcătorul de minuni, și-a găsit loc minunat de sălășluire și la Sfânta Mănăstire a Maicii Domnului de la Izbuc, prezent prin fragmentul din mâna sa dreaptă. Mână sfântă și sfințitoare cu care Sfântul Nectarie a slujit, a sfințit și a binecuvântat în minunata viață de pe pământ, prin darul lui Dumnezeu revărsat peste acest smerit slujitor al Său, continuă și după moartea sa, care a avut loc în data de 8 noiembrie 1920, acum 100 de ani, să binecuvinteze și să împartă tămăduiri tuturor acelora care îl cinstesc și îi cer mijlocirea.

La racla Sfântului Ierarh Nectarie s-au întâmplat multe și nenumărate minuni, tămăduiri ale trupului, dar și mângâiere și alinare a sufletului.

În 9 noiembrie, aleasa sa zi de sărbătorire, Sfântul Ierarh Nectarie a fost cinstit și acasă la el, la Mănăstirea Izbuc, atât prin slujba de Priveghere săvârșită în ajun, cât și prin Sfânta Liturghie săvârșită de toți slujitorii Mănăstirii, în prezența obștii monahale și a unor pelerini. După Sfânta Liturghie, racla cu fragmentul din mâna dreaptă a Sfântului mare făcător de minuni a fost scoasă în procesiune în jurul bisericii mari, ocrotite și de Sfântul Nectarie.

Racla care adăpostește fragmentul din mână dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie a fost confecționată la Atelierele Patriarhiei Române și a fost sfințită de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României în ziua de 15 aprilie 2016.

„Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!”

 

Obștea Sfintei Mănăstiri Izbuc