Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sfântul Nicolae prăznuit la Liceul Ortodox din Oradea

Sfântul Nicolae prăznuit la Liceul Ortodox din Oradea

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a fost, şi anul acesta, o zi cu mare încărcătură spirituală pentru elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, ziua a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii în cele două paraclise ale şcolii. În timp ce elevii ciclului liceal au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiate în Paraclisul „Sfântul Niceta de Remesiana”, amenajat în locaţia şcolii de pe strada Republicii, nr. 48, elevii ciclurilor primar şi gimnazial s-au rugat în Paraclisul „Sfântul Apostol Iacob, ruda Domnului” din incinta şcolii de pe stada Aluminei, nr. 88.  Aici, cei mai mici dintre ei, respectiv cei 75 de copii din clasele I, au primit şi Taina Sfintei Euharistii, după ce, în ajunul praznicului, au fost spovediţi de către părinţii profesori ai şcolii. De altfel, pe parcursul acestor săptămâni se desfăşoară programul spiritual care vizează spovedania şi împărtăşirea tuturor elevilor şcolii, din toate ciclurile de învăţământ.

După Sfânta Liturghie, elevii au ajuns în clase, unde au descoperit, cu mare bucurie, săli împodobite şi pregătite de sărbătoare, dar şi daruri lăsate pentru ei de „Moş Nicolae”. În continuare, au participat la diverse activităţi educative, organizate la nivelul claselor, în cinstea Sfântului Nicolae, prietenul copiilor.

Pentru a învăţa să fie şi ei, la rândul lor, darnici cu cei de lângă ei, la nivelul întregii şcoli s-a demarat campania filantropică „Aproape de cei de lângă noi”, în cadrul căreia elevii donează jucării, bunuri alimentare neperisabile şi alte obiecte, care vor fi dăruite, în preajma praznicului Naşterii Domnului, copiilor instituţionalizaţi şi celor proveniţi din familii defavorizate.