Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sfârşit de an şcolar la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Sfârşit de an şcolar la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Clepsidra timpului a făcut ca după un an şcolar în care au depus un efort susţinut, la moment de bilanţ, elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea să culeagă roadele muncii lor. Astfel, joi, 18 iunie 2015, începând cu ora 830, a avut loc festivitatea de încheiere a anului şcolar pentru elevii și dascălii Liceului Ortodox orădean.

Festivitatea de încheiere a anului școlar a debutat cu intonarea imnului național, după care, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a săvârşit în curtea şcolii, un Te Deum de mulţumire, la care au participat elevi, profesori, părinţi şi alţi invitaţi, iar corul „Diacon Nicolae Firu”, dirijat de Părintele Prof. Arhid. Ștefan Lakatos, a dat răspunsurile la slujba Te Deum-ului.

Preacucernicul Părinte Prof. Dorel Leucea, directorul adjunct al Liceului, a arătat că la moment de bilanţ se cuvine să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în acest an şcolar şi i-a îndemnat pe elevi ca odihna din timpul vacanței, să fie una constructivă, împletită cu lectura și cu rugăciunea.

După momentul de rugăciune, în prezenţa colegilor, a părinţilor şi a altor invitaţi, diriginţii i-au premiat pe elevii merituoşi, înmânându-le diplome şi premii constând în cărţi  și reviste oferite din partea şcolii.

Pe lângă premierea pentru rezultatele obţinute la clasă, au fost evidențiaţi elevii care au obţinut rezultate la concursurile şcolare naţionale sau la diverse activităţi extraşcolare pe parcursul anului, precum şi profesorii care i-au îndrumat şi i-au pregătit pentru a ajunge la astfel de performanţe.

La final, Părintele Prof. Dorel Leucea le-a mulțumit dascălilor pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă și în acest an școlar - ceea ce se reflectă în mulțimea premiilor și în performanțele obținute de elevi - precum și părinților elevilor pentru buna colaborare cu școala în desfășurarea procesului educativ.

Mulțimea premiilor și performanţele obţinute de elevi se datorează faptului că Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea își desfășoară activitatea pe mai multe niveluri de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal, precum şi datorită competenţei şi dăruirii profesionale a întregului personal didactic, bucurându-se de sprijinul şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, precum şi de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.