Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sfârşit de an şcolar la Liceul Ortodox din Oradea

Sfârşit de an şcolar la Liceul Ortodox din Oradea

După un an şcolar în care au depus un efort susţinut, acum la moment de bilanţ, elevii  Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, au cules roadele muncii lor, marcând sfârşitul anului şcolar printr-o festivitate deosebită.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 21 iunie, în curtea şcolii, locaţia din strada Aluminei, nr. 88 din Oradea, începând cu ora 8, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, la care au participat elevi, profesori, părinţi şi alţi invitaţi. Părintele Radu Rus, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Oradiei şi director al liceului, a transmis din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie binecuvântarea arhierească, arătând că acum, la moment de bilanţ, se cuvine să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în acest an şcolar şi să-L rugăm să ne poarte de grijă în continuare.

După momentul de rugăciune, în prezenţa colegilor, a părinţilor şi a altor invitaţi, diriginţii i-au premiat pe elevii merituoşi, înmânându-le diplome şi premii constând în cărţi şi reviste cu conţinut religios şi cultural, oferite din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie dar şi din partea şcolii.

Premierea pentru rezultatele obţinute la clasă a fost urmată de o altă premiere, respectiv evidenţierea de către părintele director a elevilor care au obţinut rezultate la concursurile şcolare naţionale dar şi a celor care s-au implicat în diversele activităţile extraşcolare pe parcursul anului, precum şi a profesorilor care i-au îndrumat şi i-au pregătit pentru a ajunge la astfel de performanţe.

Astfel, au fost felicitaţi 90 de premianţi şi 34 de olimpici.

Performanţele obţinute de elevi se datorează faptului că Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea şi-a extins nivelurile de învăţământ, de la grădiniţă şi nivelul primar, până la cel liceal, ceea ce a făcut ca activitatea didactică să se desfăşoare, din acest an şcolar, în două locaţii, precum şi datorită competenţei şi dăruirii profesionale a întregului personal didactic, bucurându-se de sprijinul constant şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, precum şi de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.