Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Simpozion dedicat Sfantului Maslu la Facultatea de Teologie din Oradea

Simpozion dedicat Sfantului Maslu la Facultatea de Teologie din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 9-10 octombrie 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea, a avut loc a VIII-a ediţie a Simpozionului anual al profesorilor universitari de Omiletică şi Catehetică din România, cu tema „Taina Sfântului Maslu şi îngrijirea bolnavilor în tradiţia omiletică şi catehetică a Bisericii Ortodoxe Române”. La acest eveniment au participat 15 cadre didactice de la toate Facultăţile de Teologie Ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române, cărora li s-au alăturat şi membrii corpului profesoral al facultăţii organizatoare.

La festivitatea de deschidere a simpozionului a participat şi Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care a salutat cu mare bucurie şi căldură sufletească iniţiativa organizării acestui simpozion, manifestându-şi, în acelaşi timp, convingerea că timpul petrecut la Oradea, precum şi comunicările ştiinţifice prezentate vor avea multe şi binecuvântate roade.

Ierarhul a făcut, apoi, o prezentare a învăţământului teologic ortodox de grad universitar orădean, arătând vechimea, importanţa pastoral-misionară şi naţională pe care această instituţie bisericească o are în această parte a ţării, precum şi performanţele dovedite în cei peste 20 de ani de la reînfiinţare.

În finalul cuvântării sale, Chiriarhul Oradiei, a transmis succes participanţilor la lucrările simpozionului, felicitând totodată conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” pentru frumoasa manifestare.

După alocuţiunile de început a urmat prezentarea lucrărilor pe o temă prestabilită, unde au fost reliefate diverse aspecte din activitatea pastoral misionară a Bisericii, evidenţiindu-se rolul terapiei prin cuvânt în practica îngrijirii bolnavilor. În cadrul discuţiilor au fost dezbătute şi alte probleme legate de disciplinele Omiletică şi Catehetică, precum şi de buna organizare a învăţământului teologic universitar ortodox.

La finalul lucrărilor, Părintele conf. univ.dr. Miron Erdei, organizatorul acestui simpozion, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru frumoasele şi interesantele prelegeri expuse, având convingerea că eforturile depuse se vor concretiza în fapte şi într-o perspectivă cât mai fructuoasă. Lucrările prezentate la acest simpozion se vor constitui într-un volum.