Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Simpozion național cu participare internațională la Facultatea de Teologie Ortoodxă din Oradea

Simpozion național cu participare internațională la Facultatea de Teologie Ortoodxă din Oradea

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” din  cadrul Universității din Oradea continuă șirul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea învățământului academic teologic ortodox în Oradea.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” organizează în perioada 15-17 octombrie 2023, Simpozionul național cu participare inetrnațională cu tema : Persoanele vârstnice în misiunea și activitatea pastorală a Bisericii & Melosul bisericesc și importanța lui în cultul Bisericii Ortodoxe.

Evenimentul se înscrie și în seria de manifestări științifice prilejuite de proclamarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2023, ca Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, în Patriarhia Română.

Deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului va avea loc Luni, 16 octombrie 2023, ora 09:30, când va fi oficiată slujba de Te Deum în capela cu hramul Sfântul Teodor Studitul a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, după care, conform programului, invitații se vor îndrepta spre Sala Centrului de Studii Teologice Interdisciplinare, unde participanții vor prezenta referatele dedicate evenimentului.

La lucrările simpozionului vor participa cadre didactice de la University of Eastern Finland, Facoltà di Teologia \ Docente di Religione \ Psicologa, Psicodiagnosta – Puglia (Italia), precum și de la facultățile de profil din Iași, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Craiova, Arad, Timișoara și Oradea.

Pr.conf.univ.dr. Vasile-Doru Fer