Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Simpozion național dedicat educației religioase a tineretului și Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Simpozion național dedicat educației religioase a tineretului și Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

 Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și Sfânta Mănăstire Izbuc, organizează în perioada 25-26 mai 2016, Simpozionul naţional cu tema: Biserica și educația religioasă a tineretului în mileniul trei. Contribuția Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în Teologia și Literatura Românească.

Miercuri, 25 mai, în paraclisul universitar cu hramul Sfântul Teodor Studitul din cadrul facultății se va oficia slujba de Te Deum, urmată de deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității Oradea, locație unde se vor desfășura primele două sesiuni ale simpozionului. Joi, 26 mai, participanții la manifestare vor face un pelerinaj la Mănăstirea Izbuc din Eparhia Oradiei, unde va avea loc cea de-a treia sesiune a simpozionului și închiderea lucrărilor acestuia.

Evenimentul se încadrează în seria de manifestări științifice organizate în Eparhia Oradiei cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2016 ca Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.  

 Simpozionul se va bucura de participarea a numeroase cadre didactice de la mai multe facultăţi de teologie ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române, a unor personalităţi marcante din mediul academic orădean, precum și doctoranzi, masteranzi și studenți teologi.            

 

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei