Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Simpozion național studențesc la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Simpozion național studențesc la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” din  cadrul Universității din Oradea continuă șirul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea Academiei Teologice din Oradea.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea, a organizat în data de 12 septembrie 2023, simpozionul national studențesc cu tema:  Lucrarea pastoral-misionară și social-filantropică a Bisericii reflectată în purtarea de grijă față de persoanele vârstnice.

Evenimentul se înscrie și în seria de manifestări științifice prilejuite de proclamarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2023, ca Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, în Patriarhia Română.

În cadrul lucrărilor simpozionului la care au participat studenți și masteranzi de la facultățile de profil din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea, au fost prezentate teme cu conținut teologic de o reală actualitate, căutând astfel să se ofere răspuns provocărilor societății contemporane.