Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Slujire arhierească la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Slujire arhierească la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

De sărbătoarea Întâmpinării Domnului, Duminică, 2 februarie 2020, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit în paraclisul cu hramul Sfântul Teodor Studitul de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea.

Înconjurat de un sobor de preoţi și diaconi, consilieri la Centrul Eparhial şi cadre didactice ale facultății, Chiriarhul Oradiei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, comuniune liturgică la care au participat studenţi teologi, masteranzi și doctoranzi, alături de numeroși credincioşi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Psalmodia Varadiensis a facultăţii, dirijată de Părintele Conf. Univ. Dr. Habil. Mihai Brie.

Cu binecuvântarea Ierarhului, după citirea pericopei evanghelice, studentul Andi Constantin Bacter din anul IV a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre tainicul praznic împărătesc al Streteniei, așa cum este numită sărbătoarea în popor pe filiera slavonă”.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Părintele Conf. Univ. Dr. Viorel Cristian Popa, decanul facultății, a adresat un cuvânt de bun venit Ierarhului, subliniind bucuria duhovnicească de a sluji împreună, mulţumindu-i totodată pentru grija şi dragostea arhipăstorească pe care o arată faţă de această instituție academică.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a rostit o frumoasă cuvântare în care a mulțumit Părintelui ceresc pentru această zi binecuvântată de praznic, reliefând rolul și misiunea Bisericii într-o societate tot mai secularizată și desacralizată, și evidențiind faptul că ,,pentru a reuși să împlinim sacra misune a Bisericii este nevoie de foarte multă jertfă. De asemenea, Preasfinția Sa a pus în lumină misiunea deosebit de importantă pe care Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea o are în spațiul binecuvântat al Bihorului, arătând că facultatea însăși și împlinirile ei sunt roade binecuvântate ale reactivării, în urmă cu o sută de ani, a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

În încheierea cuvântului său, Ierarhul a adresat urări de ani mulți și binecuvântați cadrelor didactice, studenților şi credincioșilor prezenţi, dar de sănătate şi putere de muncă în slujirea Bisericii străbune şi a neamului românesc.

Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer